≫ 

Irci idu dalje posle drame u završnici, Belgija evrogolom poslala Ibru u penziju (VIDEO)

Golovi su na obe utakmice pali u 85. minutu, Belgija je srušila Švedsku sa 1:0, a Irska Italiju identičnim rezultatom

  • 6

Irska se plasirala u nokaut fazu EURA posle pobede nad Italijom od 1:0! Junak je bio Brejdi, koji je postogao gol u 85. minutu. U drugi krug ide i Belgija, koja je sa 1:0 savladala Švedsku, takođe sa 1:0, sjajnim golom Naingolana u 85. minutu.

Na obe utakmice nije bilo mnogo uzbuđenja do same završnice i na obe je gotovo istovremeno postignut pogodak, koji je Ircima i Belgijancima overio plasman u nokaut fazu.

Belgija ide na Mađarsku u osmini finala. Irci su produžili boravak na EURU i igraće protiv Francuske u nokaut fazi.

ITALIJA - REPUBLIKA IRSKA 0:1

(Brejdi 85)

Italija: Sirigu, Barzalji, Bonući, Ogbona, Bernadeski (Darmijan 60), Sturaro, Mota, Florenci, De Šiljo (El Šaravi 81), Zaza, Imobile (Insinje 74)

Republika Irska: Rendolf, Kolman, Dafi, Kiou, Vord, Brejdi, Hendrik, Meklin, Mekarti (Hulahan 77), Long, Marfi (Mekgidi 70)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Irci su meč počeli ofanzivnije i agresivnije, dok su Italijani odmorili veliki broj ključnih igrača i faktički je Konte na teren izveo rezervni tim, jer je znao da je sigurno prvi, bez obzira na ishod meča.

Zapretili su izabranici Martina O'Nila u prvih 10 minuta preko Hendrika, koji je šutirao dobro sa distance, ali nije bio dovoljno precizan da ugrozi Sirigua. Nastavili su Irci da diktiraju tempo, ali ozbiljnijih šansi nije bilo na obe strane. Prvo poluvreme je bilo prilično siromašno šansama i uglavnom se vodila borba na sredini terena. Trgli su se Italijani u završnici, ali ni oni nisu uspeli da stvore opasniju priliku.

Bolja utakmica viđena je u drugih 45 minuta. Irci su morali da krenu ofanzivnije ka golu jer nisu imali šta da izgube, što je otvorilo više prostora Italijanima iz kontri i polukontri.

Imao je priliku Zaza posle dobrog voleja nakon centaršuta sa leve strane, ali je lopta prohujala tik iznad prečke. Propustio je još jednu Insinje u završnici, i kasnije je stigla kazna.

Brejdi je u 85. minutu uspeo da se snađe u kaznenom prostoru i da pogodi za 1:0 i plasman u nokaut fazu!

BELGIJA - ŠVEDSKA 1:0

(Naingolan 85)

Belgija: Kurtoa, Menije, Aldevejreld, Vermalen, Fertongen, Vicel, Najngolan, Azar, De Brujne, Karasko, Lukaku

Švedska: Isakson, Lindelof, Johanson, Grankvist, Olson, Larson, Ekdal, Kalstrom, Forsberg, Ibrahimović, Berg

Foto: Telegraf.rs/ Alex Livesey/Getty Images Foto: Telegraf.rs/ Alex Livesey/Getty Images
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Poput utakmice Italija - Irska, ni na meču Belgija - Švedska nije bilo mnogo uzbuđenja u prvom poluvremenu. Zapretio je Berg već na samom startu, ali je Kurtoa bio na mestu i odbranio. Na drugoj strani je Lukaku bio u nekoliko poluprilika, ali ni on nije uspeo da zatrese mrežu u prvih 45 minuta.

Drugo poluvreme je donelo nešto dinamičniju igru. Šveđani su znali da moraju da krenu na sve ili ništa, a Belgiji je to ostavilo prostora za kontru.

Pretio je u nekoliko navrata Lukaku, ali nije uspeo da zatrese mrežu. To je na kraju uradio Rađa Niangolan, koji je postigao spektakularan gol u 85. minutu i doneo pobedu Belgiji, čime je poslao Ibrahimovića u reprezentativnu penziju.

GRUPA E:

1. Italija

2. Belgija

3. Republika Irska

4. Švedska

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    22. jun 2016 | 23:04

    Kako su ljigavi Englezi namestili da sve ekipe iz britanije prodju dalje,sve zbog bregzita za evropsku uniju kao da se najbolji fudbal igra na ostrvu☺Provaljeni....

  • familija23

    22. jun 2016 | 23:05

    Koja drama? Italijani ih puštaju, a ovi mučenici ne mogu da daju gol..

  • slinisa

    22. jun 2016 | 23:26

    ibrahimovic bi bio zanimljiv sa boljom ekipom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA