≫ 

Imamo prvi VELIKI NBA transfer: Rouz prešao u Njujork!

Niksi dobili trojicu igrača u zamenu za bivšeg MVP-ja lige i njegovog saigrača

  • 7

Bomba je odjeknula u Njujorku!

Američki mediji javljaju da su Njujork Niksi i Čikago Bulsi postigli dogovor o trejdu petorice igrača među kojima je centralna figura dosadašnji lider Bulsa i bivši MVP lige Derik Rouz!

Pored Rouza, kako se navodi, Niksi će dobiti i beka Džastina Holideja, a u suprotnom smeru otići će trojica: centar Robin Lopez, plejmejker Hose Kalderon i bek Džerian Grent.

Rouz će, tako, posle osam godina napustiti klub koji ga je draftovao i jedini za koji je igrao u karijeri obeležnoj usponima i velikim padovima zbog teških povreda i operacija kolena.

Eksplozivni kombo bek je inače i rođen u Čikagu.

Vrhunac karijere Rouz je imao u sezoni 2010-2011, kada je proglašen najkorisnijim igračem lige, ali ni te godine Bulsi nisu uspeli da urade nešto više u plej-ofu. Od tada, karijera sjajnog košarkaša krenula je nizbrdo zbog dve ozbiljne operacije ukrštenih ligamenata kolena.

O tome svedoči i podatak da je u prethodnih pet sezone odigrao samo 50 posto utakmica Čikaga u regularnom delu sezone.

U prethodnoj sezoni povrede su ga uglavnom mimoilazile, pa je uspeo da, na trenutke, podseti na "starog Rouza". Odigrao je 66 utakmica i beležio 16.4 poena i 4.7 asistencija u proseku po utakmici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • suoisinoed

    22. jun 2016 | 22:26

    Doći će jednom i njegovi dani slave, doći će dani kada će i on dominirati! Napred DRouz!

  • ...

    23. jun 2016 | 14:58

    Ako moj cale ili deda hoce da procitaju ovu vest, kako da znaju sta je kombo??? Ovi komentatori i novinari sto prate nba su se toliko istripovali sa izrazima da mi se ne gleda basket. Postoji i srpski jezik koji moze da se upotrebi za nba

  • Davor

    23. jun 2016 | 07:35

    Nakon 10 utakmica ce se ozljediti i gotova sezona...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA