FEŠTA U TIRANI: Albanci dočekali fudbalere kao nacionalne heroje! (FOTO)

Albanci burno proslavili najve'i uspeh u istoriji njihovog fudbala

  • 38

Došli, videli, pobedili - jednom, i ispali, ali za svoje zemljake fudbaleri Albanije su najveći sportski heroji!

Tako su i dočekani.

Hiljade ljudi, navijača, ljubitelja sporta i fudbala, okupilo se u četvrtak na ulicama glavnog grada Albanije Tirani, kako bi pozdravilo nacionalni tim te zemlje koji je eliminisan posle prve faze Evropskog prvenstva u Francuskoj. Ipak, daleko od toga da je razočarala.

>>> NAUDILI SVOJOJ REPREZENTACIJI: Albanski navijači palili baklje i utrčali na teren da slave pobedu! (FOTO)

Ekipa Đanija De Bjazija je poražena od Francuske i Švajcarske, a u trećem kolu je savladala Rumuniju, što će ostati upamćeno kao istorijska pobeda, jer je prva ikada za Albance na završnim turnirima Eura.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Delegacija reprezentacije svečano je dočekana na aerodromu u Tirani na crvenom tepihu uz nacionalnu gardu, po povratku iz Francuske, a prvi ih je pozdravio premijer države Edi Rama, pre nego što su se Lorik Cana i ostali ukrcali u otvoreni autobus.

Igračima je obećano da će dobiti simbolične ključeve Tirane i prijave za diplomatske pasoše, kako bi se istakla njihova uloga ambasadora Albanije. Tokom ceremonije proslave, fudbaleri su obišli navijačku zonu u gradu, gde je održan muzički program.

- Sport može biti dobar način ostvarivanja diplomatije, pokazali ste da ste naši ambasadori u svetu. Albanija ima mnogo diplomata, ali vi ste postigli pravo savršenstvo porukom koju ste poslali svetu - rekao je ministar spoljnih poslova Albanije Ditmir Bušati.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Prolazak fudbalera kroz grad pratilo je jako obezbeđenje, helikopter je nadletao otvoreni autobus, a pojedine ulice su bile privremeno zatvorene.

- Hvala vam na velikoj podršci i što ste nas dočekali po jakom suncu - rekao je kapiten Lorik Cana, koji je završio reprezentativnu karijeru.

Selektor Albanije Đovani De Bjazi rekao je da bi mladi "koji žele drugačiji način života, trebalo da slede primer fudbalskih reprezentativaca".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA