Srbija ostaje bez sigurnog mesta u košarkaškoj Evroligi?

Bord ULEB će na junskom sastanku razmatrati opciju da iz ABA lige u Evroligu direktno idu samo dva tima, a treći u kvalifikacije! Samo do pre nekoliko dana pričalo se da će Partizan dobiti "A" licencu

  • 0

Regionalna košarkaška liga u kojoj nastupaju klubovi iz država nastalih raspadom SFRJ do sada je u najelitnijem evropskom takmičenju - Evroligi imali tri mesta, s tim da je Partizan bio na domak "A" licence, što bi Srbiji u nekom trenutku možda dalo priliku da u Evroligi nastupa sa dva predstavnika.

Međutim, kako piše "Sportki žurnal", sada nam je ugroženo i ovo jedno! Naime, na sledećem sastanku Borda Evrolige biće razmatrano i pitanje oduzimanja jednog direktnog mesta ABA ligi. Ukoliko do dnevog reda dođe predlog da ABA ima dva predstavnika i jednog koji bi morao u kvalifikacije, onda bi u jednom trenutku moralo da dođe i do toga da naš najbolji tim u regularnom delu takmičenja bude na mestu koje ga vodi u kvalifikacije.

Sve je i dalje u sferi nagađanja, ali se priča da se ovim potezom otvara mesto za predstavnika VTB lige, ali i za ekipu iz Velike Britanije!

- Ne znam o čemu se radi. Nisam čuo za ovu informaciju, a jedino što znam jeste da se format Evrolige neće menjati u nastupajućoj sezoni - za Telegraf.rs izjavio je Roman Lisac, generalni menadžer ABA lige.

(D. Ješić, Foto: kkpartizan.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA