≫ 

ŠAMPION EVROPE IDE KUĆI: Italijani održali Špancima čas fudbala! (VIDEO) (FOTO)

Kjelini i Pele nokautirali Špance u osmini finala

  • 22
Foto: AP/Tanjug Kjelini postiže prvi gol; Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Grasijano Pele postiže drugi gol i postavlja konačan rezultat; Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Italija je u četvrtfinalu EURA posle pobede nad Španijom od 2:0 golovima Kijelinija u 33, i Grasijana Pelea u 92. minutu. Azuri su se tako osvetili Furiji za poraz pre četiri godine u finalu Evropskog prvenstva kada su poniženi sa 4:0.

Ovoga puta su oni bili ti koji su fudbalski ponizili još nekoliko dana aktuelnog prvaka Evrope. U Prvom poluvremenu su Italijani održali čas fudbala Špancima. Mogli su sigurno da vode i sa 4:0, ali ih je David De Hea spasio čudesnim odbranama na golu.

I u drugom poluvremenu je golman Furije u nekoliko navrata reagovao fantastično, naročito u 55. mintutu, kada je Eder imao 1 na 1 sa njim, ali nije uspeo da povisi na 2:0.

Kasnije su se već izabranici Antonija Kontea opredelili za čuveni ''Katenaćo''. Prepustili su Špancima inicijativu, ali osim nekoliko pokušaja sa distance, koje je Bufon dobro branio, nije bilo većih opasnosti za Italijane i rutinski su se plasirali u četvtrfinale, gde ih čekaju Nemci.

ITALIJA - ŠPANIJA 2:0

(Kijelini 33, 92)

Italija: Bufon, Barzalji, Bonući, Kijelini, Florenci (Darmijan 84), De Šiljo, De Rosi, Đakerini, Parolo, Eder (Insinje 82), Pele

Španija: De Hea, Pike, Ramos, Huanfran, Đordi Alba, Buskets, Inijesta, Fabregas, Nolito (Aduric 46 (Pedro 82)), Silva, Morata (Vaskez 70)

Italija je bukvalno samlela Španiju u prvom poluvremenu. Samo jedan tim je postojao na terenu, a to su bili Azuri. Kod Španaca je najbolji pojedinac prvih 45 minuta bio golman David De Hea, što dovoljno govori o tome kako su igrali.

Čuvar mreže Španije je u prvih 25 minuta čak tri puta vadio kestenje iz vatre i fantastičnim reakcijama sprečavao je Pelea i u dva navrata Parola da ga savladaju. Kod šuta Pelea glavom lopta je čak pogodila i stativu.

Foto: Guliver/Clive Rose/Getty Images Foto: Guliver/Clive Rose/Getty Images
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ipak, u 33. minutu je morao da vadi loptu iz mreže i to posle možda prve slabije reakcije. Naime, Eder je izveo slobodan udarac sa nekih 20 metara udaljenosti. Šutirao je jako u De Hein ugao pored živog zida, koji nije bio baš najbolje postavljen. Golman Španije je intervenisao i odbio loptu ka petercu, a tu je naletelo nekoliko fudbalera Italije, a na kraju je Đorđo Kijelini sproveo loptu u mrežu.

Do kraja prvog poluvremena Italijani su malo spustili tempo, ali su neposredno pre poslednjeg sudijskog zvižduka ponovo stavili De Heu na iskušenje. Đakerini je dobio loptu po levom boku nakon sjanog poteza De Rosija, koji je proturio loptu Inijesti kroz noge i otvorio kontru Azurima. Đakerini je sjajno šutirao, ali je De Hea faktički izvadio loptu iz rašlji.

Španci su znatno agresivnije otvorili drugi deo meča. Odmah na poluvremenu u igru je ušao Aric Aduric umesto Nolita. Krenuli su agresivnije i već u 48. minutu Morata je imao dobru priliku posle centaršuta, ali je glavom šutirao pravo u Bufona.

Italija je mogla da povisi na 2:0 u 55. minutu kada je Eder propustio najveću šansu. Imao je 1 na 1 sa De Heom, ali je loše šutirao pred golom Španaca.

Posle toga su Italijani prepustili Špancima inicijativu. Opredelili su se za odbranu i uspešno su sačuvali svoj gol, a briljirao je Đanluiđi Bufon, koji je svaki potencijalno opasni šut sa distance sprečio da završi u mreži.

Bufon je odbranio i sjajnu šansu Pikea u 90. minutu posle duge lopte i udarca glavom, ali je još jednom sjajno intervenisao na golu i sačuvao plasman dalje.

Onda je u nadoknadi vremena usledio i totalni nokaut kada je posle kontre Grasijano Pele posle centaršuta Darmijana zakucao loptu u mrežu De Hee i obezbedio plasman među 8 najboljih.

Italijani će u četvtrfinalu igrati protiv Nemačke, a ako budu igrali slično kao u prvom poluvremenu protiv Španije, moći će da se nadaju plasmanu u polufinale.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA