POČINJU IZBORI U ZVEZDI: Vladan Lukić za 4 godine osvojio samo 2 Kupa

Lukić je jedini kandidat za predsednika, a danas ističe da su navijači vraćeni na tribine i dovedeni ozbiljni sponzori

  • 0

U subotu (26. maja) počinje glasanje za izbor predsednika FK Crvena zvezda. Glasanje se završava u ponedeljak (28. maja), a sadašnji prvi čovek kluba iz Ljutice Bogdana Vladan Lukić jedini je kandidat da na istom mestu ostane i u sledećem mandatu. Dakle, još pet godina.

Iako se pretpostavljalo da niko neće da preuzme "prevruć krompir", bez obzira na to što se on naziva Crvena zvezda, mnogi zaljubljenici u crveno-bele boje nadali su se da će, bar, u ovoj trci biti više kandidata. Ogroman dug (više od 40 miliona evra) uslovio je da se na izborima nađe samo jedan čovek - Vladan Lukić. Nekoliko dana pre zvaničnog glasanja, Lukić je svim članovima, koji imaju pravo glasa, prosledio pismo u kojem je između ostalog rekao:

- Došao sam na čelo kluba pre tri godine na izborima na kojima nisam imao protivkandidata. Situacija u klubu je bila takva da niko nije želeo da vodi Crvenu zvezdu. Kada sam predstavio svoj program, sećam se da su se mnogi podsmevali.

Uostalom, evo i Lukićevih predizbornih obećanja:

2009/10.

- Borba za titulu i učešće u jednom evropskom kupu kroz osvajanje domaćeg trofeja (nije ispunjeno, osvojen Kup Srbije).

- Borba za plasman u Ligu Evrope (Zvezda ispala u pretkolu).

2010/11.

- Najmanje jedna titula, učešće u Evrokupu i pokušaj da se prezimi u Evropi (nije ispunjeno).

2011/12.

- Najmanje jedna titula, učešće u Evrokupu i obaveza da se prezimi u Evropi (osvojen Kup).

2012/13.

- Plasman u Ligu šampiona.

Lukić se i nije proslavio u prethodnom mandatu. Od svega što je obećao, Zvezda je osvojila samo Kup ove sezone. Ako je to sve, malo je. Dug je kada je preuzeo tim bio 17 miliona evra, a sada tvrdi da je preuzeo minus od 31 miliona. Sve u svemu, deficit je sada 40! Igrači štrajkuju zbog nesiplaćenih plata, UEFA preti da će je izbaciti iz kvalifikacija za Ligu Evrope zbog dugovanja bivšim igračima i trenerima, titulu je opet uzeo Partizan - petu za redom, a Grant je na kraju čak povećao Stanojevićevu prednost sa polusezone.

U pismu upućenom glasačima, Vladan Lukić je, osim potenciranja deset hiljada pretplatnih karata i vraćanja navijača na tribine, istakao i da je ponosan na uspeh koji je ostvarila uprava u dovođenju sponzora u klub. Zatečne dugove Lukić je apostrofirao kao najveći teret.

- U klub smo uneli vise od 50 miliona evra. Tokom mog trogodišnjeg mandata dobavljačima je plaćeno 23.434.480 evra, bankama 7.748.961 evra, za zarade, uključujući i zaostale zarade iz prethodnog perioda, plaćeno je 6.175.942 evra, drugim klubovima je plaćeno 4.207.650 evra, dok je igračima i sportskim stručnjacima isplaćeno 10.566.928 evra. Svake godine smo imali pretnju da nećemo moći da igramo evropska takmičenja zbog zaostalih dugova prema igračima, trenerima i stranim klubovima. Dug je iznosio preko 6 miliona evra i skoro smo ga isplatili, tako da očekujem da od naredne godine nećemo imati problem sa evropskom licencom.

Prvi čovek Zvezde je naglasio da nije srećan što je jedini kandidat za predsednika.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA