Blater: Ukinuti penale posle produžetaka

- Kada dođe do penala, fudbal može da postane tragedija. Na taj način igra u kojoj se dva tima bore jedan protiv drugog gubi suštinu - izjavio Blater

  • 0

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater pozvao je stručni panel te organizacije, koji predvodi legendarni Nemac Franc Bekenbauer, da pokušaju da pronađu alternativu za izvođenje penala kada se utakmice završe nerešenim rezultatom.

- Kada dođe do penala, fudbal može da postane tragedija. Na taj način igra u kojoj se dva tima bore jedan protiv drugog gubi suštinu. Možda Bekenbauer i njegova grupa mogu da pronađu rešenje, možda ne danas, ali svakako hoće u budućnosti - rekao je Blater u obraćanju delegatima na kongresu FIFA u Budimpešti.

U minuloj sezoni finale i jedno od dva polufinala Lige šampiona rešeno je izvođenjem penala. Bajern je bio pobednik u polufinalu protiv Reala, ali nije imao sreće u finalu protiv Čelsija.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA