≫ 

Bivši selektor Srbije: Govorim vam od prvog kola o Islandu

Ilija Petković i Slavoljub Muslin o najvećem iznenađenju Eura

  • 2

Dan pauze na šampionatu Evrope, idealan je za prognozu onoga što sledi. Na emisiji "Fudbalski randevu" na radiju Sport FM (100,4 MHz) govorili su između ostalih Slavoljub Muslin i Ilija Petković, sadašnji i bivši selektor nacionalnog tima.

Ilija Petković je još na početku turnira apostrofirao Island kao moguće iznenađenje, najavljujući veliki rezultat. Selektor Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu 2006. godine smatra da je timu sa krajnjeg severa Evrope sada lakše nego ranije na takmičenju.

>>> Razvoj islandskog fudbala u 3 stavke koje bi Srbi odmah trebalo da prepišu!

- Moj favorit je Island od prvog kola.

- Ja sam apostrofirao od samog starta tu ekipu, tako da se ne migoljim kasnije. Ali, da vidimo, sad su najtežu stepenicu prebrodili, sad će im biti mnogo lakše (protiv Francuske prim. aut). - istakao je u uključenju za Sport FM radio Ilija Petković.

Foto: S. Pikula Foto: S. Pikula

Selektor Srbije Slavoljub Muslin, gledajući dosadašnje rezultate nokaut faze, smatra da smo videli jedno iznenađenje i polu iznenađenje.

- Svi su se brzo prestrojili, na moderan način treniranja. Bez obzira što Island ima 330 hiljada stanovnika, ozbiljno se bave fudbalom. Osim njih, Vels je tu za nas neko malo iznenađenje, jer smo ih pre četiri godine pobedili 6:1.

- Sam rejting FIFA pokazuje da su kotirani visoko. Poljska je možda polu iznenađenje. Imaju dosta igrača u dobrim ligama. Pravo iznenađenje može samo da bude Island, i polu iznenađenje Vels - istakao je Slavoljub Muslin.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA