≫ 

Đoković kritikovao format Dejvis kupa i predložio sistem kao za Svetsko prvenstvo u fudbalu

Najbolji teniser sveta kritikovao je format teniskog takmičenja reprezentacija i predložio sistem po ugledu na Svetsko prvenstvo u fudbalu

  • 0

Novak Đoković je posle pobede nad Adrijanom Manarinom u 2. kolu Vimbldona pričao i o Dejvis kupu. Novinare u Londonu je zanimalo da li će igrati protiv Velike Britanije na Tašu između 15. i 17. jula, odmah nakon Vimbldona.

Novak je istakao da još uvek nije definitivno odlučio, ali da najverovatnije neće igrati. Takođe, iskoristio je priliku i da uputi kritike na format takmičenja, koji nikako ne odgovara igračima zbog gustog kalendara, naročito ove godine zbog Olimpijskih igara.

>>> PONOSAN SAM ŠTO TE POZNAJEM: Ko je to Đokoviću upao na konferenciju? (VIDEO)

- Nisam još uvek odlučio, ali bliži sam odluci da propustim taj duel. Odmah posle Vimbldona, moj fokus će biti na Olimpijskim igrama i daću sve od sebe da se odmorim pre svega, a zatim da počnem pune pripreme za Rio.

- Daću sve od sebe da osvojim zlato, ali i ostali igrači dolaze u Brazil sa istim ciljem. Nema većeg događaja u sportu od Olimpijskih igara. Velika je čast biti deo njih. Željno ih čekam - rekao je Đoković, a zatim dodatno obrazložio zašto najverovatnije neće igrati u Dejvis kupu protiv Britanije.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Drugi razlog zbog koga verovatno neću igrati je brz prelaz sa trave na šljaku, što nije jednostvano. to donosi mnogo rizika i blizu sam dogovora sa selektorom Obradovićem i saigračima iz reprezentacije da propustim duel protiv Britanije. Kako god, nije lako doneti takvu odluku jer za mene ništa nije lepše od toga da igram za Srbiju pred svojim narodom - istakao je Đoković.

Najbolji teniser sveta je takođe uputio i kritike na format Dejvis kupa i dao svoj zanimljiv predlog.

- Dejvis kup, ovakav kakav je, više ne funkcioniše. Sve manje najboljih igrača učestvuje u takmičenju. Mislim da bi trebalo da se održava jednom u dve godine, na primer, da bude format kao za Svetsko prvenstvo u fudbalu - izneo je svoj stav Novak Đoković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA