≫ 

Portugalija je u polufinalu: Kvarežma i Rui Patrisio junaci penal serije, Ronaldo će i dalje sanjati onaj promašaj (FOTO)

Regularni deo završen rezultatom 1:1, a Portugalci su slavili sa 5:3 u penal seriji

  • 20

Dva gola u prvom poluvremenu, neverovatan promašaj Kristijana Ronalda u 85. minutu, dosadni produžeci i penal drama - imamo prvog polufinalistu Evropskog prvenstva.

To je selekcija Portugalije koja je bila smirenija sa bele tačke i sada u slavljeničkoj atmosferi čekaju boljeg iz duela Vels - Belgija.

Regularni deo meča završen je rezultatom 1:1, nakon što su Levandovski i Sančez pogađali u 2. i 33. minutu, a onda je usledio penal rulet. Levandovski je izabrao onaj gol gde se nalaze navijači Poljske i odredio Portugalcima da prvi pucaju.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kristijano Ronaldo je uzeo loptu, poljubio je i pogodio za 1:0.  S druge strane, Levandovski je takođe rutinski izveo penal i izjednačio na 1:1. Sančez i Milik su bili sigurni za 2:2, zatim i Mutinjo i Glik za 3:3. Obojica su šutirala u svoju levu stranu.

Usledila je četvrta penal serija koju je Nani otvorio golom, a Rui Patrisio odbranio šut Blaščikovskom i omogućio Kvarežmi da Portugalce odvede u polufinale. Ovaj je šutirao jako za 5:3 i plasman dalje.

Tako je Portugalija otišla u polufinale, a da nijednom nije pobedila u regularnih 90 minuta. Tri remija u grupi, produžeci protiv Hrvata i sada ova penal serija.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

REGULARNI TOK MEČA I PRODUŽECI

Samo što je počela utakmica u Marselju, crveno-bela strana tribina je eksplodirala! Levandovski je u 2. minutu (tačnije 1.45) postao drugi najbolji strelac na EP, pošto je iskoristio grešku Portugalaca i matirao nemoćnog Patrisija.

Na krilima tog gola Poljaci su bili odvažniji i pretili su iz kontranapada, a kako je vreme odmicalo polako su upadali u problem. Možda i nesvesno. Jasno je bilo da su im kontranapadi plan ''A'', ali loptu nikako nisu mogli da iznesu sa svoje polovine kada je bila u njihovim nogama. Nisu znali kako.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

I dok su pokušavali da se saberu i ostanu nesavladani do poluvremena, najmlađi igrač na terenu im je zatresao mrežu. Odlično je Nani našao Renata Sančeza na ivici šesnaesterca, a novi igrač Bajerna je sa 16 metara šutirao levicom. Lopta je pogodila nekog Poljaka u kaznenom prostoru i zavarala Fabijanskog. Taman toliko da završi u mreži.

To je praktično i ''presudilo'' Polajcima u 90 minuta. Do poluvremena su izdržali da ne prime još neki gol, a u drugom su se pretežno branili.

Ređale su se poluprilike Ronalda, Sedrika i ekipe, a u međuvremenu je samo Grosicki jednom pokušao. Zatim je usledilo je paklenih 10 minuta za Poljake u finišu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Najpre umalo autogol Jendričika, koji je sprečio da lopta ne dođe do Ronalda, da bi zatim napadač Reala iz Madrida ''promašio polufinale''. Tačnije, loptu za TOP 4. Sjajno ga je Mutinjo našao na nekih 10-ak metara i kada je trebalo da je zahvati volejom i šutira iz prve - promašio je.

Produžeci su nekako bili logični i ove dve ekipe su postale prve posle 2000. da su na dva meča na EP igrale dodatnih 30 minuta. Prethodno su to učinili Francuska i Italija. Podsetimo, Portugalija je u 1/8 finala izbacila Hrvatsku na produžetke, dok su Poljaci u istoj fazi bili bolji od Švajcaraca na penale.

Penali su i sada odlučivali, jer ni Poljaci ni Portugalci nisu imali neku želju da nešto promene u dodatnih 30 minuta.

POLJSKA - PORTUGALIJA 1:1

(Levandovski 2 - Sančez 33)

Poljska: Fabijanski, Pišček, Glik, Pazdan, Jedrejčuk, Blaščikovski, Macinski (Jodloviec 98), Krihovijak, Grosicki (Kapucka 82), Milik, Levandovski

Portugalija: Patrisio, Sedrik, Pepe, Fonte, Eliseu, V. Karvaljo (Danilo 95), Mario (Kvarežma 80), Sančes, Silva (Mutinjo 72), Nani, Ronaldo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    1. jul 2016 | 00:14

    Reprezentacija koja nema ni jednu pobjedu u polufinalu *aplauz*

  • Gogi

    30. jun 2016 | 23:55

    Eto ti fudbala iz pet neresenih rezultata u polufinale.

  • Moje S Ime

    30. jun 2016 | 22:55

    Kako je Mazic dobro odradio posao. Podigao tablu visoko i pokazao koliko ce se jos igrati. :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA