≫ 

Azar i Remzi izjednačili rekord Drulovića star 16 godina!

Pre Velšanina i Belgijanca poslednji sa četiri asistencije na jednom Evropskom prvenstvu bio je srpski reprezentativac

  • 2

Fudbalske reprezentacije naše zemlje nema ni "na vidiku" na poslednjim Evropskim prvenstvima, ali je ipak jedno ostvarenje u režiji jednog našeg igrača ostalo nenadmašno u prethodnih 16 godina. Do sada.

>>> Mijat posle 18 godina otvoreno o prečki: Osetio sam mučninu kada sam opet gledao penal (VIDEO)

Naime, na prvenstvu Evrope u Belgiji i Holandiji Ljubinko Drulović upisao je četiri asistencije i sve do danas taj učinak niko nije uspeo da ponovi.

Naš tim, koji je tada nastupao pod imenom Jugoslavija, sećamo se, u grupnoj fazi odigrao je nerešeno sa Slovenijom (3:3), pobedio Norvešku (1:0) i izgubio od Španije (4:3), a onda u četvrtfinalu doživeo nezapamćenu blamažu protiv Holandije (6:1).

Drulović je tada, uz Miloševića, bio zaslužan za gotovo sve golove našeg tima.

Tek više od deceniju i po kasnije, njegov učinak na jednom turniru uspela su da izjednače dvojica fudbalera: Eden Azar i Aron Remzi.

Preciznije, Azar je to uspeo prvi, jer je proigrao Naingolana pre nego što je ovaj "pocepao" mrežu Velšana. Remzi se kasnije, dodavanjem za Robsona-Kanua, izjednačio sa Drulovićem i Azarom.

Istina, obojici su to možda bile i poslednje asistencije na turniru, zapravo Azaru sigurno jeste budući da je Belgija eliminisana, a mogla bi biti i Remziju, jer je suspendovan za polufinale protiv Portugala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maka

    2. jul 2016 | 14:17

    Cus Drulovica!?!? Ni sam ne zna kako je napravio te asistencije,bice da je asistirao Savi kravi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA