≫ 

Zaboravite Kobija i Džordana, dobili smo novog najplaćenijeg igrača u istoriji NBA!

Majk Konli dogovorio petogodišnju saradnju sa Memfisom vrednu 153 miliona dolara!

  • 2

Do danas, tačnije do petka, samo su dvojica igrača u istoriji NBA lige imala platu 30 miliona dolara po sezoni - Majkl Džordan i Kobi Brajant. Dobili smo i trećeg 30+ milionera, i on se ne zove Lebron Džejms, Stef Kari, Kevin Durent ili neki njima sličan ol-star dominator.

>>> Imamo još jedan mega transfer: Dvajt Hauard se vratio kući!

U pitanju je plejmejker Memfis Grizlija Majk Konli (28) koji je za novu vernost franšizi iz Tenesija nagrađen sa najunosnijim ugovorom u istoriji najjače lige na svetu!

Konli je potpisao maksimalni petogodišnji ugovor na osnovu kog će zaraditi neverovatna 153 miliona dolara?!

>>> Lejkersi dali 64 miliona dolara za Mozgova!

Da je vrhunski organizator igre - stoji, ali Konli nikada nije bio ol-star, međutim imajući u vidu da je od ove sezone "seleri kep" u NBA sa 70 miliona dolara skočio na 94 usled stupanja na snagu novog TV ugovora, ovakvi i slični ugovori polako postaju realnost i do kraja prelaznog roka može se očekivati još neka ovakva "bomba". Tu, naravno, pre svega mislimo na Kevina Durenta i rasplet njegove situacije.

Sličan poduhvat Memfis je napravio prethodne sezone kada je "vezao" centra Marka Gasola na četiri godine za 110 miliona dolara, a posle Konlija, očekuje se da će se na vernost Grizlijima obavezati i Čendler Parsons, i on za astronomsku cifru - 94 miliona za 4 godine!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kobe

    2. jul 2016 | 12:56

    Je potpisao dvogodisnji ugovor sa L.A. Lakers-ima za sumu od 84,4 milki, to znaci da je zaradjivao 42,2 milke po sezoni sto ga cini najskuplje placenim igracem u NBA

  • Godzilla.

    4. jul 2016 | 19:54

    50% ide uncle Sam-u

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA