≫ 

PENAL DRAMA PRIPALA NEMCIMA: Švajnštajger umalo promašio polufinale, ali ga je Nojer spasio (FOTO) (VIDEO)

Panceri slavili na penale tek posle devet serija - 6:5

  • 32
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kada se na terenu nađu takve dve fudbalske reprezentacije kao što su Nemačka i Italija, nema sumnje da je drama zagarantovana! Tako je bilo i u ovom četvrtfinalnom duelu na EP u Francuskoj koji je završen trijumfom Nemačke, ali tek posle penala - 6:5 (1:1, 0:0). I to devet serija...

NEMAČKA - ITALIJA 1:1

(Ozil 65  -Bonući 78)

Nemačka: Nojer, Hevedes, Kimih, Boateng, Humels, Hektor, Kedira (Švajnštajger 15), Kros, Ozil, Miler, Gomez (Draksler)

Italija: Bufon, Kjelini (Zaza 120), Barzalji, Bonući, Florenci (Darmijan 85), Parolo, Đakerini, Sturaro, De Šiljo, Eder (Insinje 106), Pele.

Regularni deo utakmice je pretio da bude jedan od najdosadnijih na takmičenju, ali su potom viđena dva gola u nastavku. Najpre je Mesut Ozil pogodio u 65. minutu, da bi 13 minuta kasnije Leandro Bonući iskoristio penal za 1:1 posle 90 minuta.

Taj rezultat je bio aktuelan i nakon dodatnih 30 minuta, a onda je usledio penal rulet. Rulet koji je na kraju rekao da Nemačka ide u polufinale i tamo će čekati boljeg iz duela Francuska - Island.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prvi je na gol stao Nojer i nije uspeo da odbrani udarac Insinjea. Kao ni Bufon Krosov i nakon prve serije rezultat je bio 1:1. Zatim je Zaza promašio čitav gol, iako je ušao u 120. minutu umesto Kjelinija kako bi pucao penal. Na njegovu sreću, Bufon je odbranio Milerov udarac.

Treću seriju otvorio je Barzalji i pogodio za 2:1, dok je Ozil pogodio stativu. Jeste prevario Bufona, ali lopta nije ušla u gol. Nije ni Peleova na početku četvrte serije. Promašio je gol, a Draksler je izjednačio na 2:2, na isteku četvrte serije.

Velika drama usledila je u petoj seriji kada je Nojer odbranio udarac Bonućija, a Švajnštajger prebacio gol, iako je šutirao za polufinale.

Đakerini je pogodio za 3:2 na početku šeste serije, a Humels izjednačio na 3:3. Parolo je bio siguran za 4:3, Kimih ponovo izjednačio na 4:4.

De Šiljo je imao dosta sreće kada je uz pomoć prečke pogodio za 5:4, a potom je Boateng maestralno šutirao za 5:5. Darmijan je promašio, a Hektor pogodio za 6:5.

REGULARNI DEO MEČA I PRODUŽECI

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Čitavo prvo poluvreme stalo je u tri minuta! Šahovsku partiju Leva i Kontea razdrmao je najpre Gomez u 41. minutu, da bi dve najveće prilike na meču viđene u 42. i 43. minutu. Doduše, to i nisu bile one prave prilike kakve se očekuju u duelu ovakva dva protivnika.

Najpre je Miler neočekivano dobio loptu na sedam metara, ali je traljavo šutirao u Bufona, da bi usledila kontra Italijana i opasan centrašut Đakerinija po zemlji. Sturaro je natrčao i opalio po lopti koja je završila u korneru.

Pre toga, vredno pomena je samo prinudna izmena Nemaca kada je u 15. minutu, umesto povređenog Kedire, ušao Bastijan Švajnštajger. Upravo je ''srpski zet'' pogodio mrežu Bufona u 27. minutu, ali je napravio prekršaj prilikom skoka.

Nastavak je doneo više uzbuđenja i spasio utakmicu od totalne bruke. Ali navikli smo od Nemaca i Italijana da golovi padaju tek u nastavku. Od poslednjih 19, čak 16 je palo u drugom pčoluvremenu. Uključujući i ovaj Ozilov u 65. minutu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pre toga je Miler još jednom pokazao da ga neće gol, kada je šutirao sa 12-13 metara, ali je Florenci loptu izvukao iz gola. Iako su Nemci zatresli Bufonovu mrežu, to nije bila najbolja prilika na meču. Ona je viđena u 69. minutu kada je Gomez sa tri metra petom šutirao, a italijanski golman maestralno intervenisao.

Od Italijana praktično ništa nismo videli u ovom meču sve do finiša. Uz onu pomenutu poluprilku u finišu prvog dela, vredi dodati pokušaj Pelea u 74. minutu. Koliko je udarac Pelea bio oštar i jak, lopta bi sigurno završila u golu da je išla tamo. Međutim, nije!

Ali zato jeste ona Bonućijeva u 78. minutu. Defanzivac Juventusa je odlično izveo poklon penal i Nojeru nije bilo spasa. Kažemo poklon jer je Boateng nesrećno igrao rukom u momentu kada praktično i nije bilo opasnosti po njegov gol.

Pogodak Bonućija dao je krila Azurima koji su regularnih 90 minuta završili prilikama Pelea i De Šilja. Prvi je mogao vrlo brzo da preokrene rezultat da je iskoristio dobar kontranapad, drugi je pogodio spolji deo mreže u 89. minutu. Produžeci su doneli onu dosadu sa početka utakmice, a penali dobro poznat epilog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA