≫ 

Đoković na konferenciji izdvojio 3 glavna razloga za ispadanje sa Vimbldona (VIDEO)

Najbolji teniser sveta nije fizički bio u najboljem stanju, što je sam potvrdio na konferenciji

  • 16

Novak Đoković je posle šokantnog ispadanja sa Vimbldona medijima rekao da nije bio potpuno zdrav, ali da to ne umanjuje pobedu njegovog protivnika, koji je odigrao sajan meč.

>>> POKAZAO VELIČINU I U PORAZU: Đokoviću se dive zbog ovog poteza po završetku meča (VIDEO)

>>> Ovako su publika i majka Endija Marija reagovali kada su čuli da je Novak ispao sa Vimbldona (VIDEO)

Kao ključni razlozi poraza mogu se izdvojiti - servis Kverija, neiskorišćene prilike Novaka u završnici 4. seta, to što Novak nije bio 100% zdrav, ali i to što meč nije bio na centralnom terenu, gde se mnogo bolje oseća.

- Čestitam Semu, odigrao je fantastičan meč, servirao je brutalno i osvojio mnogo poena na taj način. Zaslužio je da pobedi. Ja sam možda imao svoje šanse u završnici 4. seta, imao sam servis na 5:4 i prednost u tajbrejku, ali nisam lepo osećao loptu.

- Nisam 100% zdrav, ali nije trenutak da pričam o tome sada. Opet, moj protivnik je igrao na velikom nivou i zaslužio je pobedu - odgovorio je Novak na pitanje novinara.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta je dobio pitanje i da li se bolje oseća na centralnom terenu ili na terenu broj 1.

- Bolje se osećam na centralnom terenu i prirodno je da se osećam bolje na tamo gde igram 90% mečeva nego na ostalim terenima, gde igram 10% mečeva - rekao je Novak.

- Volim da razmišljam o pozitivnim stvarima, jer sam osvojio četiri grend slema u nizu. Velika je stvar kada osvojite sva Gren slema u jednom trenutku. Važnost ovog turnira vas tera da se motivišete, iako meni mentalno to nije bilo lako jer sam ovde došao kao šampion sva četiri gren slem turnira u isto vreme. Ipak, dao sam sve od sebe, ali izgleda da to ovoga puta nije bilo dovoljno.

Đoković je istakao da će se posle ispadanja sa Vimbldona posvetiti porodici i da mu je potreban odmor.

- Hvala Bogu, imam porodicu imam život i van tenisa, posvetiću se tome u narednom periodu i potrebno mi je to. Ovo je do sada veoma uspešna godina, ali i veoma iscrpljujuća. Treba mi odmor - zaključio je Đoković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    2. jul 2016 | 19:48

    Ti si bre ziva teniska LEGENDA. Ljudina i coveg dobrog srca. Zato se ponosimo tobom i uvek cemo se i dalje ponositi. Pokazao si da si i van terena u nebrojano mnogo puta VELIKI COVEK i kada gubis. To ne mogu svi da urade. Svaka cast i sve cestitke NOLE za sve.

  • Suza

    2. jul 2016 | 20:48

    Svaka cast Novace. Nije im prvi put da te stavljaju na sporedne terene, posebno kada im je losa vremenska prognoza. To se Federeru i Mareju ne dogadja. Ljudi lepo zavrse meceve i odmaraju, dok se ti bakces po klizavoj travi, dva tri dana da bi zavrsio jedan mec. Bruka i sramota za organizatore.

  • Anja

    2. jul 2016 | 20:40

    Kralj Novak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA