IZBORI U ZVEZDI: Glasali Lukić, Karasi, Aca Lukas, Šavija, Škundrić... (FOTO)

Prvi listić na kome bude zaokruženo Vladan Lukić produžava mandat sadašnjem predsedniku kluba

  • 1

Prvog dana izbora za predsednika Fudbalskog kluba Crvena zvezda na "Marakani", jednom od 15 biračkih mesta u Srbiji, glasali su mnogi viđeniji "zvezdaši". Svoju volju izrazili su bivši fudbaleri "crveno-belih" Stanislav Karasi i Vladica Popović, pevač Aleksandar Vuksanović alijas Aca Lukas, vođa navijača Vladimir Šavija, funkcioneri SPS-a koji su na mestima u klubu Petar Škundrić i Aleksandar Antić, bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević i mnogi drugi.

Glasao je i Vladan Lukić, sadašnji predsednik, jedini kandidat na prvim neposrednim izborima članstva za glavnog čoveka kluba. Njemu je i jedan glas dovoljan da ostane na čelu Crvene zvezde. Izborna neizvesnost koja je krasila Srbiju prethodnih meseci, kada je u pitanju politika, zaobišla je klub iz  Ljutice Bogdana.

Naime, propozicije su takve da jedan glas za jedinog kandidata za predsednika Zvezde rešava sve. Dakle, Lukiću je neophodan možda i prvi (možda svoj) glasački listić kako bi nastavio proces koji je započeo 2009. godine.

- Želeo sam više zvezdaša na izborima, ali nisu se prijavili. U ova tri dana pokazujemo koliko smo veliki klub i porodica - rekao je Lukić kada je oko podneva glasao - verovatno za sebe - rekao je Vlada Lukić novinarima na "Marakani".

Glasanje je počelo u deset časova i obavlja se na 15 lokacija u Srbiji. Prema prvim izveštajima odziv članova je dobar, a na Kosovu i Metohiji je već glasalo više od 70 odsto članova.

Dakle, ponedeljak bi trebalo sačekati samo kako bi se objavio konačni rezultat, a Upravi kluba je sigurno mnogo bitnije da vidi kakva će biti izlaznost Zvezdaša, kako bi se uverili u poverenje u svoj minuli rad.

Lukić pobedu može da proglasi već u prvom minutu izbornog meča, a od ponedeljka da nastavi sa poslom.

(Telegraf.rs / Foto: Goran Savić)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA