≫ 

Oskar Pistorijus osuđen za ubistvo svoje devojke na 6 godina zatvora! (FOTO) (VIDEO)

Atletičar nije dobio maksimalnu kaznu od 15 godina robije, jer je odbrana dokazala neke njegove tvrdnje, istakla je sudija Tokozile Masipa

  • 2

Oskar Pistorijus je osuđen na kaznu zatvora od šest godina zatvora zbog ubistva svoje devojke Rive Sinkap u februaru 2013. godine.

Podsetimo, Pistorijus je 14. februara 2013. u svojoj kući ubio devojku vatrenim oružjem i to kroz zatvorena vrata kupatila jer je, kako je to više puta rekao tokom suđenja, mislio da je u pitanju provalnik.

On je prvobitno bio osuđen za ubistvo iz nehata i dobio je petogodišnju zatvorsku kaznu, ali je Apelacioni sud Južne Afrike preinačio tu presudu i osudio ga za ubistvo.

Sudija Tokozile Masipa je u obrazlaganju presude istakla da on nije osuđen na 15 godina robije, koliko je bilo moguće po zakonu, jer je odbrana dokazala neke njegove tvrdnje, a takođe je istakla da je Pistorijus u toku rehabilitacije znatno popravio svoje ponašanje.

U više navrata je iskazao iskreno kajanje, pokušavajući i bezuspešno da kontaktira porodicu ubijene Rive i izrazi svoje žaljenje.

Pogledajte izricanje presude i reakciju Pistorijusa:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xman

    6. jul 2016 | 11:04

    Hahah africko pravosudje je jedino gore od naseg. Kod nas bi prvo dobio 10 pa bi mu apelacioni smanjio na 5.

  • PREKO

    6. jul 2016 | 13:44

    Para vrti gde burgija nece. Kako u svetu tako i kod nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA