EVROPSKI PRVAK ČAVIĆ: Javilo mi se da osvajam zlato sa 51,4

Najbolji srpski plivač osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u Debrecinu sa 51,45: "Ne znam kako, ali moram da idem ispod 51 sekunde"

  • 0

Milorad Čavić je ponovo srpski sportski junak. U pravi čas, u susret Olimpijskim igrama u Londonu, izronio je iz zaborava u koji je pao zbog nezapaženih rezultata u poslednje vreme i zbog neodložne operacije leđa.

Čavić se na Evropskom prvenstvu u Debrecinu okitio zlatnom medaljom na 100 delfin, dakle, u svojoj omiljenoj disciplini, u kojoj je prkosio čak i najboljem plivaču svih vremena Amerikancu Majklu Felpsu. Titulu je osvojio novim evropskim rekordom 51,45, što je najbolje vreme u svetu ove sezone. Njegov vlasnik je prethodno bio Australijanac Kristifor Rajt, koga je Čavke u mađarskom gradu nadmašio za 22 stotinke.

– Sat i po pre trke, iz ne znam kog razloga, u glavi mi je bilo 51,4. Znao sam da je to brzo i zbog toga sam bio nervozan. Sada sam presrećan. Mislim da mogu da idem ispod 51 zato što moram, ali ne znam kako. Ne znam tačno šta treba da popravim, ali znam da moram  – rekao je Milorad posle trke, imajući u vidu da za zlato na Igrama u borbi s Felpsom mora da pliva najmanje kao u čuvenoj trci u Pekingu 2008.

Srebro je pripalo domaćem plivaču Laslu Čehu sa 51,77, a bronza Italijanu Mateu Rivolti sa 52,40. Treće mesto je izmaklo Ivanu Lenđeru za 14 stotih.

S obzirom na to da je u polufinalu plivao 22 stotinke brže nego u finalu, mladi srpski plivač ima za čim da žali.

Srpska štafeta na 4x200 metara slobodnim stilom osvojila je sedmo mesto. Ekipa u sastavu Đorđe Marković, Stefan Sorak, Velimir Stjepanović i Radovan Siljevski finalnu trku završila je vremenom sedam minuta, 20 sekundi i 20 stotinki. Zlatnu medalju osvojili su Nemci, srebrnu Italijani, dok je treća bila ekipa Mađarske.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA