≫ 

Ibanjez otvoreno: Dinamo ne bi mogao da izađe na Marakanu

- Ne znam da li bih voleo evropsku utakmicu između Zvezde i Dinama - rekao je igrač crveno-belih

  • 13
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Luis Ibanjez više puta je isticao kako mu je prijala sezona u Crvenoj zvezdi, sa kojom bi se mogao rastati nakon kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Skoro se već sve zna. Imam klub u koji mogu da pređem na kraju kvalifikacija, nedostaje još potpis. Sve će zavisiti od evropske sezone, sad razmišljam samo o Zvezdi i ulasku u Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Videćemo, ima vremena do kraja leta - rekao je rekao je Ibanjez za Sportske novosti.

Argentinski fudbaler sa hrvatskim pasošem igrao je šest godina u Dinamu, i hipotetički prokomentarisao šta bi moglo da se desi ukoliko bi se njegov bivši i sadašnji klub susreli u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

- Ja bih voleo da igramo, ali prijateljsku utakmicu, bez ovih stvari sa strane, samo teren. Da vidimo gde smo, a mislim da smo sad tu negde. Mi smo se pojačali, još nam dolaze igrači. Ali, utakmicu u evropskom takmičenju, sa svim tim pritiskom, ne znam da li bih voleo. Maksimir bi bio pun, sigurno. A u Beogradu, Dinamo ne bi mogao da izađe na teren - rekao je Ibanjez i pojasnio:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Iza tunela su navijači, moralo bi na stotine specijalaca to da čuva. Da je samo fudbal u pitanju, nema problema. Imali bismo tu prednost Marakane, a isto tako plus nam je i to što uglavnom igramo utakmice u istom sastavu, sličnih prvih 11. Dok Dinamo u svakoj utakmici menja ekipu, uvek drugi igrači - rekao je Ibanjez.

Šta u Zvezdi pričaju o Dinamu, zanimalo je novinare hrvatskog lista.

- Pitaju oni mene tu i tamo šta je s Dinamom, pogotovo sad u kvalifikacijama, s kim igra, kako igra. Ali, više se prati šta radi Zdravko Mamić, nego Dinamo. On je tamo velika faca i mnogo puta su mi rekli da je nama barem on - dodao je Ibanjez.

Ibanjez je otkrio da su ga saigrači zezali u vezi sa tim da je mogao da igra za Hrvatsku na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

- Stalno su hvalili Hrvatsku kako igra, a mene su non-stop zezali: "Purgeru, što nisi tamo?". Svi su rekli "kako je dobra Hrvatska". S cimerom Vijeirom, Portugalcem, kladio sam se u večeru, nažalost, izgubio sam. Baš mi je žao što smo tako rano ispali. Moram da priznam da ranije nisam mislio da bih uopšte mogao da budem u tom krugu, a kad su mi rekli da ima šanse, bio sam malo "napaljen", nadao sam se da ću možda dobiti priliku da se pokažem, protiv, recimo, Mađarske. Ali tako je ispalo, nema nikakvih problema, selektor vidi kako vidi, nije moje da se guram. Nisam razočaran, zašto bih bio?

Ibanjez je pričao koliko mu je važna sezona u Crvenoj zvezdi.

- Nisam očekivao da će biti tako dobro, bilo mi je stvarno super i uspešno, prošla je godina jako brzo. Jesam li veća zvezda nego u Dinamu? Drugačije je to. U Dinamu sam bio šest godina, menjalo se sve, bio sam prvo standardan pa nisam igrao, a onda opet jesam. U Zvezdi sam standardan, igram konstantno, osećam se bitnim, vole me kao da sam domaći. Ono kad 40.000 ljudi skandira tvoje ime, to mi je malo nedostajalo u Zagrebu. Ali, sve ima svoje, ugavnom, otkad sam u Evropi, samo jedne sezone u Mađarskoj nisam bio šampion. A to je veliki uspeh - zaključio je Luis Ibanjez.

Tocno na danasnji dan,prosle godine,potpisao sam za @crvenazvezdafk ...jedna od ljepsih godina u mojoj karijeri

A photo posted by Luis Ibañez 88 (@luisibanez88) on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда

    8. jul 2016 | 11:11

    Драго ми је што си изгубио вечеру од Хуга, а и теби није вероватно тешко пало јер и ниси прави хрват. И сам видиш какве су ДЕЛИЈЕ, и сам знаш да такве доживљаје нигде више нећеш видети ни доживети. Зато остани, јер си једна од наших узданица, а гробарима једна од ноћних мора.

  • Звезда

    8. jul 2016 | 13:27

    Имаш среће па си прешао из мањег у већи клуб. Да си прешао у неки мањи, гледало би те максимум 200-300. А мораш да признаш да то и није нека цифра која подиже адреналин играчима. Замисли како је њиховим играчима.

  • Zar je bitno

    8. jul 2016 | 13:17

    Pa tesko da bi iko na maksimiru doziveo skandiranje 40hiljada navijaca... Ima ih 5000 hiljada i na utakmicama lige sampiona...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA