On je dobio prednost nad Mažićem: Psovao fudbalere, često kažnjavan, Hrvatima prekinuo meč!

Najbolji engleski sudija dobro je poznat svima koji prate pomno Premijer ligu

  • 5

Srpskom sudiji Miloradu Mažiću nije pripala čast da sudi finale Evropskog prvenstva u Francuskoj, ali sama činjenica da je bio kandidat za najvažniju fudbalsku utakmicu ove godine dovoljno govori koliko naš arbitar iz godine u godine uživa sve veće poverenje UEFA.

Utakmicu Portugalija - Francuska sudiće najbolji engleski sudija Mark Klatenburg (41), koji je pre samo šest nedelja delio pravdu na milanskom finalu Lige šampiona, u kom je Real Madrid savladao Atletiko Madrid.

Klatenburg je sudio i na najkontroverznijem meču u Francuskoj, između Hrvatske i Češke, koji je prekinuo zbog divljanja hrvatskih navijača na nekoliko minuta.

Englez će kompletirati sudijski het-trik, jer je bio glavni sudija i na finalnoj utakmici FA kupa između Mančester junajteda i Kristal Palasa. U karijeri je sudio i finale Olimpijskih igara 2012. godine.

U Premijer ligi prosečno po sezoni deli 3.24 žuta kartona, što ga stavlja na petu pozicijiu najstrožih arbitra. Kada su u pitanju crveni kartoni, u proseku podeli 0.14.

Foto: Guliver/Michael Steele/Getty Images Foto: Guliver/Michael Steele/Getty Images

Prošle sezone mu se najviše zamera na dosuđuvanju penala na meči između Totenhema i Mančester Sitija, kada je Rahim Sterling oboren van kaznenog prostora.

Ranije je umeo često da bude "na hlađenju", i bio na meti napada jer je imao neprimerene komentare fudbalerima tokom utakmica, konkretno sa Džon Obi Mikelom i Adamom Lalanom.

Najpoznatiji njegov ispad bio je van terena: engleski savez ga je kaznio 2014. godine jer nije ispoštovao obavezu po kojoj sudije idu na stadion i sa njega zajedno. Klatenburg se odvezao kući svojim kolima jer je hteo da stigne na vreme na koncert Eda Širana.

Finale Evropskog prvenstva igra se u nedelju od 21 čas na stadionu "Francuska" u Sen Deniju.

via GIPHY

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srba

    8. jul 2016 | 13:47

    Zar ste stvarni mislili da ce jednom srbinu dozvoliti da sudi finale ejjjj juris u eu glupi srbski narode da budete jos veci robovi nego sto ste sad

  • Jole-HR

    8. jul 2016 | 14:15

    "Belosvetska zavera"

  • Stef

    8. jul 2016 | 21:50

    Ljudi nemojmo biti kao Englezi. Realno trenutno je Klatenburg najbolji sudija i to moramo priznati. Svaka cast nasem timu mnogo su doprineli!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA