RONALDO PRESUDIO SRPSKIM SUDIJAMA: Zbog čega su Mažić i ekipa ostali bez finala EP (FOTO)

Da Portugalija nije pobedila Vels u polufinalu, srpski sudijski tim bi sasvim sigurno sudio finale šampionata 10. jula

  • 14

Najbolje srpske sudije, na čelu sa Miloradom Mažićem, nisu uspele da se domognu finala  Evropskog prvenstva u Francuskoj, a bili su tako blizu.

U konkurenciji tri tima (Klatenburg, Kasai i Mažić), izbor sudija za finalni meč zavisio je i od ishoda polufinalnih utakmica. Za naš tim najvažnija je bila ona koju su igrali Portugalija i Vels, jer je UEFA već spakovala Klatenburga ukoliko bi Velšani prošli.

>>> On je dobio prednost nad Mažićem: Psovao fudbalere, često kažnjavan, Hrvatima prekinuo meč

Kako Telegraf saznaje, u tom slučaju finale je bilo ''zacrtano'' za srpske sudije. Na njihovu, ali i veliku žalost fudbalske Srbije nisu imali sreće. Kristijano Ronaldo i Nani su golovima na početku drugog poluvremena praktično postavili Engleza na centar 10. jula.

Bez obzira na to što se neće naći u finalu, Mažić, Đurđević, Ristić, Grujić i Đokić su samim ulaskom među uži izbor kandidata napravili veliki uspeh. Uspeh koji, čini se, u našoj zemlji mnogi i ne shvataju. Ili ne žele...

Foto:Privatna arhiva/Telegraf Foto:Privatna arhiva/Telegraf

Takva liga kao što je naša, može da bude ponosna što je iznedrila fudbalske sudije koji spadaju u''sam krem svog društva''. Mnoge jače ne mogu da se podiče da su njihove sudije toliko cenjene kao srpske. Zato mnogima i nije jasno kako Srbija ima toliko dobre sudije, a liga nije na zavidnom nivou.

Podsetimo, ''ključ uspeha donekle je pokušao da objasni nekadašnji SFRJ sudija i delegat u Hrvatskog, Mateo Beusan.

- Mažić je uspeo, kao retko ko, na ovim prostorima. Napredovao je neverovatnom brzinom. Sazreo je, ima moć da priča sa igračima na terenu i poentira u takvim situacijama. Odlično je fizički pripremljen i definitivno ima najbolje odluke na šampionatu. I pomoćnici su mu besprekorni.

>>> STIŽU POHVALE IZ HRVATSKE: Mažića samo kreteni ne vole! Srbin je u TOP 5, pomoćnici besprekorni!

- Pre početka takmičenja delimično su promenjena pravila. Pojedine sudije su podbacile na tom planu, dok je Mažić ostao dosledan u njihovoj primeni. Sportska javnost mora da bude ponosna na njega jer predstavlja državu. Samo ga kreteni ne vole.

Foto: Guliver/Ian Walton/Getty Images Foto: Guliver/Ian Walton/Getty Images

Mažić je na ovom turniru, sa svojim pomoćnicima, vodio tri meča: Irska – Švedska, Španija – Turska i Belgija – Mađarska. Još dva puta bio je četvrti arbitar, dok su Đurđević i Ristić po jednom bili rezervne pomoćne sudije.

UEFA je prezadovoljna kako je srpski tim odradio posao na EP, te otuda i ne čude reči hvale. Kako saznajemo, poručeno im je da se na njih najozbiljnije računa za narednu sezonu Lige šampiona, kao i Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Nema sumnje da će još jednom opravdati veliko poverenje koje im UEFA iz dana u dan ukazuje.

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DocaPFK

    8. jul 2016 | 18:14

    Jedino dobro u nasem fudbalu..

  • Kula

    8. jul 2016 | 17:58

    Pozdrav za nase velikane sa Gdinom i velikom ljudinom Mažićem...pozdrav im ide iz Kule...

  • Bojan NS

    9. jul 2016 | 00:18

    Da li ce biti organizovan docek za Mazica ispred skupstine???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA