≫ 

Raonić sprečio Federera da napadne 18. Grend slem!

Kanađanin posle pet setova savladao Švajcarca i plasirao se u svoje prvo Grend slem finale

  • 34

Kanađanin Miloš Raonić prvi je finalista Vimbldona, a Rodžer Federer, sedmostruki šampion najprestižnijeg turnira na travi, nije uspeo da izbori novi meč za trofej, samim tim i priliku da osvoji 18. Grend slem trofej.

U polufinalu, posle tri i po sata borbe i pet setova, Kanađanin rođen u Podgorici savladao je Švajcarca 3:2 (6:3, 6:7, 4:6, 7:5, 6:3) i prvi put će igrati u finalu Vimbldona.

Njegov rival biće bolji iz duela Endi Mari - Tomaš Berdih.

Raoniću nije stran osećaj trijumfa protiv najtrofejnijeg igrača u istoriji, jer ga je savladao i početkom godine, u pripremi za Australijen Open, na turniru u Brizbejnu, pa, dakle, u 2016. ima 2:0 protiv Švajcarca.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Naravno, ova druga pobeda, na Rodžerovom omiljenom turniru, najveća je u karijeri za stasitog 25. godišnjeg Kanađanina i zbog činjenice da je do nje stigao nakon preokreta, budući da je Federer vodio 2:1 u setovima i sve je tada "zamirisalo" na još jedan trijumf slavnog Švajcarca.

Međutim, u nastavku, Raonić je pokazao da, pored toga što pripada svetskoj klasi tenisera, poseduje i psihičku stabilnost koja mu je pomogla da preokrene i, u poslednjem setu, u velikom stilu završi meč.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA