Sjajni Rondo odveo Boston u finale Istoka (VIDEO)

Seltiksi su pobedili Filadelfiju 85:75 i treću godinu zaredom će u plej-ofu ukrstiti koplja sa Majamijem

  • 0

"Stara garda" iz Bostona se ne predaje. Seltiksi su pobedili Filadelfija Sikserse 85:75 u odlučujućoj, sedmoj utakmici polufinala istočne konferencije i plasirali se u finale konferencije, gde ih čeka Majami.

Boston je, predvođen sjajnim Radžonom Rondom, ponovio uspeh iz 2010. godine, kada su takođe igrali finale. Zanimljivo, ovo je treća godina zaredom da se ukrštaju sa Majamijem. Pre dve godine Seltiksi su slavili 4:1 u četvrtfinalu, prošle godine Hit je bio uspešniji identičnim rezultatom u polufinalnoj seriji. Sada je na red došlo i da ukrste koplja u finalu...

Čovek odluke u trijumfu nad Siksersima bio je odlični Radžon Rondo, koji je zabaležio tripl dabl sa 8 poena, 10 skokova i 10 asistencija i bio nerešiva enigma za goste iz Filadelfije. Rondo je vezao devet poena u poslednoj četvrtini, kada je Boston poveo 71:68, što je bio prelomni trenutak meča.

Sjajni plejmjeker je tako stigao do svog osmog tripla dabla u plej-of mečevima, čime se izjednačio sa legendarnim Viltom Čemberlenom na četrvtom mestu svih vremena. Apsolutni rekoreder je Medžik Džonson sa 30 plej-of tripl dablova, slede Dejson Kid (11), Lari Bird (10), pa Rondo i Čemberlen...

Veliku pomoć Rondo je imao u Kevinu Garnetu, koji je ostvario 18 poena i 13 skokova. Rej Alen imao je 11 koševa, Pol Pirs je ubacio 15, a Brendon Bas pružio je najbolju partiju sezone sa 16 poena. Na drugoj strani Andre Igudala je sa 15 poena bio najefikasniji u taboru Siksersa. Džru Holidej j ubacio je isto toliko, ali je bio nemoćan u defanzivi protiv raspoloženog Ronda.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA