Džihadisti odrubili glave fudbalerima, jer su fudbal proglasili anti-islamskim sportom!

Užas u sirijskog gradu Raka

  • 9

Pripadnici samozvane Islamske države pogubili su u sirijskom gradu Raki četiri fudbalera jednog lokalnog kluba, nakon što su taj sport proglasili anti-islamskim.

Džihadisti su zabranili organizovane sportove, uključujući fudbal, kad su pre nešto više od dve godine preuzeli kontrolu nad Rakom, navodi britanski list "Miror".

Dok su ranije građani Rake u velikom broju posmatrali utakmice lokalnog kluba Al-Šabab na gradskom stadionu, početkom nedelje su se okupili da gledaju pogubljenje četiri fudbalera optužena da su špijunirali za kurdske snage YPG, a ubijen je i peti, neidentifikovani muškarac.

Pogubljeni mladići, koji su igrali za klub Al-Šabab, ubijeni su pred okupljenima među kojima je bilo i dece. Fotografije objavljene na društvenim mrežama prikazuju scene posle pogubljenja, kao i slike fudbalera iz dana kad Raka još nije bila pod kontrolom džihadista. Te slike je objavila protestna grupa "Raku ubijaju potiho".

To nije prvi put da se IS okomila na fudbal, pa su tako džihadisti prošle godine ubili 13 dečaka zato što su gledali utakmicu Azijskog kupa između Iraka i Jordana.

(Telegraf.rs/Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • zoran

    9. jul 2016 | 16:58

    Americki placenici.... Sve ovo ameri rade

  • Pixy

    9. jul 2016 | 19:40

    Da hoce unistili bi ih za dva dana,van pameti je da neko dve godine drzi celi grad,pored takvih sila,pa kako nisu mislili na civile kad su nas bombardovali,treba sve poravnati i posaditi mrtvu koprivu

  • BALKANSKI SPIJUN

    9. jul 2016 | 16:29

    Vec je svima jasno da ovo sve rade placenicke grupe nebili ogadili islam ostatku sveta !!! Pa i pre je bilo fanatika al ne ovako gnusnih i ludih...placenici i dobro organizovane grupe ubacene od strane snajke... sistem zavadi pa vladaj ! .. Nego da bar malo uzmete ove nase fuzbalereee pa da ih malo izkandzijate...vec mi muka od gledanja tudjih reprezentacija..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA