≫ 

Olivera Jevtić zauzela 28. mesto na polumaratonu na EP

Srpska šampionka istrčala trku za sat 13 minuta i 38 sekundi

  • 2

Srpska maratonka Olivera Jevtić i nekadašanja vicešampionka Evrope u ovoj disciplini, nastupila je na prvoj trci polumaratona na EP u Amsterdamu.

Jevtićeva je na kraju zauzela 28. mesto sa vremenom 1,13,38 sati.

Naša Maratonka se dobro držala, posle 10 kilometara bila je na 22. mestu, ali na kraju je malo popustila i zauzela 28. mesto od 62 takmičarke.

- Zadovoljna sam svojim rezultatom. Ono što sam zacrtala to sam i ostvarila. Što se tiče plasmana, on je skroman, s obzirom da je trka bila izuzetno masovna sa ekipnim plasmanima. Puno trkačica koje ne trče maraton već 10km, pa im je ovo odgovaralo.

- Malo me je iznenadilo što je staza kružna pa je bilo puno krivina, a na nekim delovima je bila i veoma uska staza. Bilo je dosta  uzbrdica i nizbrdica, a ja sa mojom visinom nisam uspela da nadjem korak. Ovo je bila odlična kontrola pred Rio.

- Imam još 35 dana za završne pripreme i verovatno ću uspeti da popravim formu i povežem ovaj rezultat na Olimpijadi”, rekla je Olivera Jevtić.

Zlatnu medalju osvojila je Sara Moerira iz Portugalije sa 1, 10,19 sati, druga je bila Veronika Ingleze iz Italije sa 1,10,35, dok je bronzana medalja otišla takođe u Portugaliju i to Džesiki Augusto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    10. jul 2016 | 11:17

    Vreme je za penziju. Hvala ti za sve sto si ucinila za Srpsku atletiku, ali ti je vreme da se povuces.

  • Asob

    10. jul 2016 | 18:28

    Vreme čini svoje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA