≫ 

Šta kaže Slavoljub Muslin uoči finala Eura i ko je po njemu favorit?

Selektor fudbalera Srbije smatra da su Francuzi blagi favoriti u finalu Eura

  • 8

Selektor fudbalera Srbije Slavoljub Muslin istakao je da je ovo Evropsko prvenstvo potvrdilo da su ekipe koje su rivali našoj selekciji poptu Velsa, Austrije i Republike Irske veoma ozbiljne.

>>> I Ronaldo ne veruje šta je Kvarežma iscrtao na levoj strani glavi za finale EURA (FOTO)

On je u intervju za radijsku emisiju "Fudbalski randevu" na Sport FM-u (100.4 fm) rekao da u finalu Eura blagu prednost daje Francuzima kao domaćinima, ali da i Portugal ima rezervu da odigra najbolje do sada.

- Utakmice na Euru su potvrdile jačinu naših protivnika. Kad su izašle grupe kvalifikacije stvorila se slika kod nas, čitao sam mnoge stručnjake i novinare koji su tvrdili da je to laka grupa.

- Međutim, Evropsko prvenstvo je potvrdilo da to nije tako. Austrija nije prošla grupu, ali je pokazala da je jedan ozbiljan tim.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Bez obzira što nisu prošli ostaju jedan od favorita u grupi kvalifikacija. Vels je ulaskom u polufinale pokazao klasu. Republika Irska je možda fudbalski malo slabija od ove dve ekipe, ali su karakterom i agresivnošću pokazali da su ozbiljni - kaže selektor Srbije.

Muslin je istakao da se situacija u evropskom fudbalu brzo menja i da Srbija mora da prati savremene tokove. Pogotovo je zanimljiv uspon Velsa.

- Oni su četiri godine radili ozbiljno, igraju u ozbiljnim ligama. Imaju igrače koji prave razliku Bejla i Remzija. Pre četiri godine smo im dali devet golova a oni su sada u polufinalu, a mi smo na 54. mestu.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

U fudbalu se sve brzo dešava i moramo što pre da uhvatimo korak sa Evropom - objasnio je on.

Na kraju je Muslin dao prognozu za finale između Francuske i Portugalije.

- Znam dobro Francuze i gledao sam njihove prijateljske utakmice, rekao sma da su glavni favoriti  obzirom da igaju kod kuće. Imaju dobre igrače, na svakom mestu po dva. Izbacili su Nemačku, šampiona sveta i psihološka prednost je na njihovoj strani.

Printskrin: RTS Printskrin: RTS

- Portugal do polufinala nije pobedio nijedan meč, igrali su na rezultat. Međutim, ovo je finale, tu nema favorita. Ipak, lagana prednost Francuzima - objasnio je selektor Srbije i istakao da ne može da kaže kako bi selekcija Srbije prošla da je igrala na Euru-

- Teško je odgovoriti, ali ono što sam video u tri prijateljske utakmice postoji želja, rad na visokom nivou, ako nastavimo da radimo tako ja sam optimista. Nije to još idealno, a nemamo vremena mnogo i nadam se da će se svi potruditi da daju svoj maksimum - rekao je Muslin.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mister x

    10. jul 2016 | 17:58

    E gospode boze, nasli ste koga da pitate ! ja vas tamo u Srbiji ne kontam sa izborom selktora !! Koje ovaj uopce !!

  • Jovo

    11. jul 2016 | 16:14

    Al gospodineuslin ,mi smo na 55 mestu zahvaljujuci nasim selektorima,i f savezu.Sad ste mnogo mogli naucit na ovom prvenstvu.igraci su,samo treba poslozit kockice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA