≫ 

Kad je teško - Parker: Sjajni plej odveo Francuze na Olimpijske igre!

Trikolori, pobedom nad Kanadom, poslednji overili vizu za Rio

  • 0

Posle Srbije i Hrvatske, koji su trijumfalno okončale turnire u Beogradu i Torinu, treći učesnik Olimpijskih igara iz kvalifikacija je reprezentacija Francuske!

Trikolori su u finalu turnira u Manili savladali Kanadu rezultatom 83:74 (30:25, 11:9, 15:17, 27:23) i tako overili poslednju vizu za Rio.

>>> Javio se Bobi, hoće da ide u Rio! Da li su to već počeli pritisci na Đorđevića?

Najzaslužniji za takav epilog bio je fenomenalni lider Francuza Toni Parker, najefikasniji u ekipi Vensana Kolea sa 26 poena, od čega je većinu postigao u četvrtoj deonici.

Uz njega, gotovo jednake zasluge pripadaju i De Kolou koji se zaustavio na 22 poena, i njih dvojica bila su jedini "dvocifreni" u sastavu Francuza.

Na drugoj strani, Džozef sa 20 i Edžim sa 19 poena bili su jedini raspoloženi u sastavu Kanade da pariraju "trikolorima".

Ostaje još da se vidi gde će biti raspoređena reprezentacija Francuske, a gde Srbija i Hrvatska u dve grupe na Olimpijskim igrama.

U grupi A nalaze se SAD, Venecuela, Kina i Australija, i tu su upražnjena još dva mesta, dok su u grupi B svrstani Argentina, Španija, Brazil, Litvanija i Nigerija, dok će šesti tim biti naknadno određen i to će, naravno, biti jedna od pomenute tri selekcije koje su se plasirale sa kvalifikacionih turnira.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA