Tomić: Ništa nam ne znači Zvezdin meč na Malti (VIDEO)

Crno-beli kreću u novu sezonu

  • 9

Trener fudbalera Partizana Ivan Tomić smatra da njegovi igrači ne bi trebalo previše da se opterete mečom sa Zaglembjem u kvalifikacijama za Ligu Evrope, već da uz veliku želju i motiv ostvare dobar rezultat.

- Radujem se novoj sezoni i premijeri u Ligi Evrope. Dobro smo radili tokom priprema i spremni dočekujemo meč. Mislim da nam žreb nije bio naklonjen, ne želimo da očajavamo i nećemo da ih precenimo, a ni potcenimo. Sa dozom samopouzdanja čekamo duel - rekao je Tomić na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

On je dodao da ne očekuje da će već u prvom duelu u Humskoj biti odlučen pobednik dvomeča.

- Poljaci igraju tri godine zajedno, za razliku od nas koji smo napravili mnogo promena ovog leta. Bićemo odgovorni, na šta nas obavezuje tradicija i dres Partizana. Verujem da će naš motiv biti veći - poručio je Tomić.

Prema njegovim rečima crno-beli još nisu maksimalno fizički spremni.

- Nismo se tako pripripremali jer bismo rano pali u formi. Tegovi nisu u nogama, možda samo u glavi. Nije nam potrebno da se opteretimo, već da rasterećeno uđemo u utakmicu. Moramo biti maksimalno skoncentrisani, u Evropi se greške ne opraštaju.

Tomić je istakao da za meč sa Zaglembjem neće konkurisati najzvučnije pojačanje Brazilac Leonardo.

- On sada radi deo priprema koja je ekipa radila na početku. Konkurisaće za drugu utakmicu, videćemo da li u startnoj postavi. Kasno je došao, tek je odradio nekoliko treninga i ne želimo da požurimo i izgubimo ga zbog preterane želje.

Foto: sr.partizan.rs/Miroslav Todorović Foto: sr.partizan.rs/Miroslav Todorović

Na pitanje novinara da li je Partizanu opomena jučerašnji meč Crvene zvezde na Malti, kada je večiti rival tek u drugom poluvremenu preokrenuo protiv Valete (2:1), odgovorio je:

- Ne služi nam, to je fudbal. Videli smo koliko je važan timski duh, posebno u Evropi. Nijedan pojedinac ne može da bude iznad kolektiva - zaključio je Tomić.

Prva utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Partizana i Zaglebja igra se sutra od 20.15 sati u Humskoj.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србија

    13. jul 2016 | 15:52

    Па шта би нам значио? Шта нас брига за њих??

  • Nk nkk

    13. jul 2016 | 15:01

    A vama ne znači ništa kad ste pukli skroz. ZVEZDA ŠAMPION!

  • Звезда

    13. jul 2016 | 18:17

    Ућутали се гробари. Плаше се да се не понови Аугзбург и нова брука.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA