≫ 

BRAVO: Elzan Bibić osvojio zlato na juniorskom prvenstvu Evrope!

Srpski atletičar je bio najbrži na 3.000 metara

  • 18

Još jedan uspeh za srpsku atletiku! Mladi Elzan Bibić osvojio je zlatnu medalju na EP prvenstvu za mlađe juniore koje se održava u Tbilisiju.

Bibić je trku na 3.000 metara završio sa vremenom od 8:09.06 i tako ostvario najbolji rezultat na svetu na juniorskom prvenstvu.

Takođe, kvalifikovao se za naredno dvoransko prvenstvo za seniore koje će se 2017. godine održati u Beogradu.

Drugo mesto zauzeo je takmičar iz Španije El Hamdouini Annasse Mahboub sa rezultatom 8:20,20, a bronza je otišla u ruke atletičaru iz Rumunije Garcea Adrian sa rezultatom 8:20,94.

Foto: Guliver/Joosep Martinson/Getty Images for European Athletics Foto: Guliver/Joosep Martinson/Getty Images for European Athletics

- S obzirom na to da sam imao najbolji rezultat očekivao sam pobedu, trka se odvijala onako kako sam planirao u dogovoru sa trenerom Zilkićem.

- Odvojio sam se od starta i trčao svoju trku. Drago mi je što sam prvi pobednik ovog takmičenja i što sam postavio novi rekord šampionata - rekao je Bibić.

Srbija može da bude ponosna što ima takvog atletičara kao što je Bibić. Takav talenat na 3.000 metara nije se pojavio još od legendarnog Dragana Zdravkovića i nema sumnje da je pred Elzanom sjajna karijera.

Foto: Guliver/Joosep Martinson/Getty Images for European Athletics Foto: Guliver/Joosep Martinson/Getty Images for European Athletics

Pored ove trke na 3.000 metara, Bibića u petak očekuju kvalifikacije na 800 metara. Polufinala u toj disciplini na programu su u subotu od 15.30, dok je finale zakazano za nedelju, poslednjeg dana evropskog šampionata u 18.10.

 

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA