NAJVEĆA RONALDOVA POBEDA: Dečak je sve izgubio pre 12 godina, a vidite gde je danas zbog Kristijanove pomoći!

Zaista nevertovatna priča, za film...

  • 14
Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Tog 26. decembra 2004. godine, strašan cunami je uzrokovao jednu od najvećih prirodnih katastrofa - nastradalo je više od 230.000 ljudi u 14 zemalja, a najviše u Indoneziji, dok se ukupna pričinjena šteta procenjuje na deset milijardi dolara.

U tom užasu uspeo je da preživi dečak po imenu Martuins.

Poginuli su mu majka i dve sestre, a on je, sa tada svojih sedam godina, čak tri nedelje proveo sam na plaži.

- Nisam se plašio, jer sam želeo da živim, da vidim svoju porodicu i da postanem fudbaler - tada je rekao Indonežanin.

Pronađen je u dresu portugalske reprezentacije, konkretno sa imenom Ruija Košte, i upravo mu je fudbalski savez te zemlje donirao 40.000 evra za obnovu kuće.

Godinu dana kasnije, posetio ga je tada igrač Sportinga, zvezda u nastajanju ali oduvek veliki čovek, Kristijano Ronaldo. Obećao je tada Martuinsu da će mu platiti obrazovanje.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

- Verujem da mnoge odrasle osobe ne bi mogle da žive sa svime onime kroz šta je on prošao. Moramo da ga poštujemo, pokazao je zrelost i snagu. On je poseban dečak - izjavio je tada Ronaldo.

Dvanaest godina kasnije - Martuins je igrač Sportinga. Klub ga je doveo na svoju akademiju.

- Martunis će se školovati ovde na akademiji. Radićemo na njegovom razvoju, da postane pravi čovek. Misija kluba u društvu je da pomogne u ostvarenju snova i pristojan život - rekao je predsednik Sportinga, Bruno de Karvaljo.

- Divno je biti ovde, klub je omogćio moj san. Neverovatno sam uzbuđen zbog ove prilike. Živeo Sporting - reko je Martunis.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pixy

    16. jul 2016 | 14:37

    Moze te ga voliti na terenu ili ne,ali Ronaldo je veliki covek,znam neki ce reci lako je biti veliki kad imas kesa,ali mnogi imaju kesa i mali su ljudi

  • Viali cg

    16. jul 2016 | 16:52

    Ljudina kao nas nole

  • Nada

    16. jul 2016 | 16:32

    Najbolji nogometaš na svijetu! Moj sin nogometas i ja ga obožavamo i iznimno poštujemo. Ronaldo, osim što si majstor nogometa, ti si nogometaš velikog srca. To čini tvoju grandioznost. Sasvim je razumljivo da ti zlobnici zavide. To im jedino preostaje. Samo nek se kisele...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA