Grčka potopila srpske delfine i osvojila turnir u Boru!

Srpski vaterpolisti zauzeli drugo mesto na turniru u Boru pošto su poraženi od Grčke u finalu sa 15:14

  • 6

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je u finalu turnira u Boru od selekcije Grčke sa 15:14 (9:9) posle peteraca.

Posle nekoliko godina srpski vaterpolisti su zauzeli drugo mesto na jednom turniru i po prvi put videli kako to izgleda biti drugi.

Podsetimo, oni su osvajali titulu prvaka Evrope 2014 i 2016, titulu prvaka sveta 2015, kao i svetsku ligu 2015. 2016. Ovo je za njih nebična situacija.

Treba istaći da je ovo bio pripremni turnir za Olimpijske igre i da je možda dobro što su naši momci drugi da malo spadne pritisak sa njih. Na ovom turniru igralo je osam selekcija koje će biti u Riju: Italija, Španija, Brazil, Grčka, Srbija, Crna Gora, Japan i Francuska

Grci su bili bolji veći deo utakmice i vodili su tri četvrtine od gola do dva prednosti (5:7) ali su naši delfini uspeli da stignu i da obezbede peterce.

Srpski delfini su odlično počeli meč. Posle prve četvrtine imali su 4:1 prednost. Izgledalo je da će rutinski privesti meč kraju. Međutim, u drugj četvrtini sledi preokret Grka koji prave seriju 4:0 i stižu do vođstva od 4:5.

U nastavku meča vodila se velika borba u bazenu. Vaterpolisti Srbije su izjednačili na 5:5, ali se rival nije dao i posle dva minuta igre imali su ponovo dva gola prednosti 5:7.

Održavali su Grci prednost od dva gola sve do kraja četvrte četvrtine 7:9, ali onda je Mandić smanjio na 8:9, a Mitrović doneo peterce 9:9

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA