Konačno lepe vesti za Đorđevića: Mačvan će biti spreman za Rio!

Krilni centar ističe da na treninzima više ne oseća bol i ne ostavlja dilemu da li će biti spreman za Rio

  • 41
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Posle izostanka Nemanje Bjelice koji definitivno ne ide u Rio zbog povrede, Aleksandar Đorđević je konačno dobio dobre vesti kada su u pitanju povređeni igrači. Naime, Milan Mačvan je u punom trenažnom procesu sa ekipom na Kopaoniku i dobro se oseća, kako sam kaže.

>>> Košarkaši Španije putuju u Rio bez najboljeg igrača!

Srbija je posle otpisivanja Bobija Marjanovića i povrede Nemanje Bjelice ostala bez dve važne uzdanice na pozicijama pod košem, te bi Mačvanov put u Rio donekle olakšao posao selektoru, koji bi imao opciju više na poziciji krilnog centra.

- Dobro sam. Od dolaska na Kopaonik radim sve normalno. Naravno, stručno štab mi malo dozira treninge, ipak je ovo za mene prvi ciklus. Ali, radim sve. Gledam da se uigram sa ekipom što pre. Mada, generalno, nema mnogo novih igrača, pa da bi tu nešto trebalo da se upznajemo. U suštini, mislim da će sve biti dobro - rekao je Mačvan u razgovoru za Žurnal.

On je bazu za pripreme odradio tokom slobodnih dana u Beogradu po završetku kvalifikacionog turnira.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Dok sam bio povređen trenirao sam šta sam mogao. Sa trčanjem sam krenuo tokom onih pet dana što smo imali slobodno između turnira i odlaska na Kopaoonik, tako da sam za ovaj deo priprema napravio uvod već u Beogradu.

Što se njega tiče, nema dilemu da će biti spreman za Rio. Ostaje samo da se dodatno uigra koliko može, pa da selektor proceni koliko može da bude koristan za ekipu.

- Nadam se da nema dileme da li ću biti spreman za Rio. Ova dva - tri dana sam radio bez bola, mogu da igram normalno sa ekipom, radio sam i pet na pet, trening pod bandažama. Ovde smo do subote. Ima još vremena da se odrade četiri-pet treninga. Dobro se osećam, sada je potrebno videti i kakve su potrebe tima - zaključio je Milan Mačvan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matori

    20. jul 2016 | 08:33

    Super. Macvan je jedan od igraca sa najvecom kosarkaskom inteligencijom.

  • Lane

    20. jul 2016 | 09:24

    Super, još Veličković i Gagi Milosavljević i pred ostvarenjem smo cilja...revijalno učešće!!!

  • Xxxx

    20. jul 2016 | 08:47

    E ako ti treba da ides u rio onda smo stvarno dotakli dno pa koliko mladjih kosarkasa ima na njegovoj poziciji i za klasu su bolji od njega!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA