Zlatne košarkašice jače za dve NBA igračice! Možete da ih gledate za vikend u Hali Sportova!

Želim da pozovem sve ljubitelje košarke da dođu i podrže nas u prijateljskim utakmicama u hali „Ranko Žeravica“ i tako iskoriste priliku da vide i isprate žensku reprezentaciju u kompletnom sastavu, naglasila je Sonja Petrović.

  • 3

Srpske košarkašice nastavljaju da se pripremaju za Olimpijski turnir u Riju.

Košarkašice Srbije posle završenog prvog dela priprema na Zlatiboru, nastavili su treninge za Olimpijski turnir u Riju. Ekipi će se priključiti i dve igračice iz ženske NBA Ana Dabović i Sonja Petrović, kao i Aleksandra Crvendakić, koja je sa mladom reprezentacijom u Portugalu osvojila četvrto mesto.

Naše igračice će tokom vikenda odigrati dvomeč sa Turskom u petak i subotu od 18 sati uz slobodan ulaz. Pa je ovo prilika da svi ljubitelji košarke isprate naše devojke na putu do Rija.

- Veoma sam srećna i uzbuđena što se priključujem reprezentaciji. Najlepše uspomene u karijeri me vežu za naš nacionalni tim. Svako leto provodim sa istim devojkama i mnogo su mi nedostajale. Što se tiče takmičenja u Riju, mislim da imamo veoma tešku grupu, ali verujem u tim i sigurna sam da nećemo razočarati. Uradićemo sve da učinimo naš narod srećnim i ponosnim – istakla je Ana Dabović.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Planirana utakmica protiv reprezentacije Senegala je otkazana zbog problema u putnom planiranju afričke selekcije. Zbog toga, izabranice Marine Maljković odigraće u novobeogradskoj hali „Ranko Žeravica“ dvomeč sa Turskom. Utakmice će biti na programu u petak i subotu od 18 časova.

- Veoma se radujem okupljanju, očekujem da ćemo nastaviti u još jačem ritmu i da ćemo se mi koje se sad priključujemo brzo uklopiti u sjajnu atmosferu koja vlada. Želimo da se u što boljem svetlu prikažemo u Riju. Imaćemo jaku konkurenciju i tražićemo priliku iz drugog plana. Ako uspemo da izborimo plasman u četvrtfinale, sigurna sam da na jednu utakmicu možemo da igramo sa svim ekipama. Zato je najbitnije da svakoj utakmici u grupi pristupimo kao da je za medalju. Takođe bih iskoristila priliku da pozovem sve ljubitelje košarke da dođu i podrže nas u prijateljskim utakmicama u hali „Ranko Žeravica“ i tako iskoriste priliku da vide i isprate žensku reprezentaciju u kompletnom sastavu – naglasila je Sonja Petrović.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Srbija prvu utakmicu na Olimpijskim igrama u Riju ima 7. avgusta protiv Španije, a protivnice u grupi su još i Kanada, Sjedinjene Američke Države, Kina i Senegal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    21. jul 2016 | 10:47

    Samo srcem igrajte devojke,niko od vas ne ocekuje puno,dovoljno nam je da vidimo da u Riu izgarate za ovaj nas grb i boje!

  • Cleveland

    21. jul 2016 | 14:40

    jel ove nedelje?

  • Carlo Gambino

    21. jul 2016 | 09:53

    Jel pozvana Milica Mrvica Cukljica? A onog njenog kvazimoda kad vidim...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA