Isinbajeva: Sud u Lozani "sahranio atletiku"

Dvostruka Olimpijska pobednica razočarana odlukom suda u Lozani

  • 5

Ruska atletičarka i dvostruka olimpijska šampionka Jelena Isinbajeva rekla je da je odluka Međunarodnog suda za sportsku arbitražu (CAS) da ruskim atletičarima zabrani učestvovanje na Olimpijskim igrama u Riju predstavlja "sahranu atletike", prenela je agencija Tas.

>>> Ruskim atletičarima definitivno zabranjen nastup u Riju

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da je odluka Sportskog arbitražnog suda o ruskim atleticarima loša vest, kao i da će odgovarajuće službe analizirati situaciju.

- Može se nedvosmisleno izraziti žalost zbog ove odluke koja se tiče svih naših atletičara, jer tema kolektivne odgovornosti sa naše tačke gledišta teško može biti prihvatljiva.

- Radi se o atletičarima koji se spremaju za Olimpijske igre, koji nemaju nikakve veze sa dopingom, nikakve veze sa optužbama ili sumnjama, čije doping testove su proveravale strane antidoping organizacije - rekao je Peskov a prenosi Rojters.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krcko

    21. jul 2016 | 12:24

    Bez njivog prisustva bice to trecerazredno takmicenje.

  • Rajko

    21. jul 2016 | 21:06

    Rusi treba, uporedo sa tzv. OI u Riju, da organizuju atletski miting i da rezultatima pokažu sportskom (polu)svetu kakva nepravda im je učinjena. Ovi, koji doneše sramnu odluku o suspenziji, su gori i od Hitlera.

  • Moki

    21. jul 2016 | 21:31

    Ajmo Americki dream tim na antidoping kontrolu?Samo u basketu...joj al bi bilo pozitivnih...mislim da im je i ekonom na dopu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA