Košarkaši savez odlučio! Srpski juniori ne idu na Evropsko prvenstvo u Tursku!

Naš nacionalni savez očekuje da FIBA promeni organizatora takmičenja

  • 7

Košarkaški savez Srbije održao je vanredni Upravni odbor sa samo jednom temom, a to je da li da se dozvoli odlazak juniora na EP u Tursku. Nakon sastanka KSS je izdao saopštenje.

" Imajući u vidu političku situaciju u Turskoj i proglašeno vanredno stanje u toj zemlji, a u slučaju da Bord FIBA Evropa ostane pri odluci da se Evropsko prvenstvo za igrače do 18 godina igra u Turskoj od 30. jula do 7. avgusta 2016. godine, Upravni odbor KSS je doneo odluku da reprezentacija Srbije igrača do 18 godina neće učestvovati na pomenutom prvenstvu.

U svetlu najnovijih dešavanja i nepredvidivog razvoja događaja, bezbednost igrača i članova stručnog štaba su od najveće važnosti, bez obzira na spremnost i želju svih nas za takmičenjem i osvajanjem medalja" navodi se u saopštenju KSS.

Nakon sednice UO KSS koja je hitno sazvana, Dragan Đilas, predsednik KSS je rekao:

- Očekujem da FIBA Evropa donese odluku da se prvenstvo neće igrati u Turskoj. Ne želeći da igrače i roditelje držimo u neizvesnosti, mi smo kao Savez doneli našu odluku. Odluku smo prosledili kancelariji FIBA Evropa i federacijama svih zemalja učesnica - rekao je Đilas.

(Telegraf.rs/KSS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA