≫ 

Dortmund d o m i n i r a: Bomba od 32 miliona evra!

Dan pošto je vratila Gecea iz Bajerna, Borusija dovela Andrea Širlea

  • 1

Bajern će u narednoj sezoni imati prejakog konkurenta u Borusiji iz Dortmunda, koja je, sudeći prema tome kako radi u prelaznom roku, na dobrom putu da ponovo oformi moćan tim.

>>> Gece se vratio u Dortmund: Razumem navijače koji nisu mogli da shvate odlazak u Bajern

Istina, otišli su glavni kreatori igre Henrik Mkitarjan (u Mančester junajted) i Ilkaj Gundogan (Mančester siti), već dugo se priča i o selidbi Pjera-Emerika Obamejanga, ali je zato stigla grupa visoko kvalitetnih igrača sa kojima Tomas Tuhel mirne duše može da planira najviše domete na svim frontovima.

Naime, dan pošto je vratila Marija Gecea iz Bajerna, Borusija je na sva zvona objavila da je novi član tog kluba postao napadač Andre Širle (25), i to za rekordan iznos - 32 miliona evra!

To je najveća suma novca koju je Borusija izdvojila za nekog igrača.

Širle stiže iz Volfsburga, koji je izgubio odličnog igrača, ali je finansijski sjajno prošao, s obzirom na to da ga je doveo za 26 miliona evra (iz Čelsija), a prodao ga za šest miliona veću sumu. Dakle, lepa, čista zarada.

- Širle ima veoma bogato internacionalno isksutvo i njegov kvalitet biće od velikog značaja za naš tim- rekao je o novom pojačanju trener Borusije Tomas Tuhel.

Širle je potpisao petogodišnji ugovor sa Borusijom.

Pored Širlea i Gecea, u Dortmund su ovog leta stigli Mark Bartra (Barselona), Osman Dembele (Ren), Sebastijan Rode (Bajern), Jakub Blaščikovski (vratzio se iz Fiorentine), Rafael Gerero (Lorijen), Mikel Merino (Osasuna).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maestro

    22. jul 2016 | 15:31

    Sjajan posao su napravili uzeli 107 miliona za Humelsa, Gundogana i Mhtarijana a doveli za te pare Bartru, Dembelea, Sirlea, Gecea i jos nekoliko mladih i talentovanih igraca..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA