Ispovest srpskog trenera iz Severne Koreje: Ovde je bolje nego u Beogradu!

Mihailo Ivanović pun pozitivnih utisaka o životu u "ozloglašenom" Pjong Jangu

  • 41

Posao fudbalskog trenera je takav da vas može odvesti tamo gde ni u najluđim snovima niste sanjali da možete da budete.

Čas te u Srbiji, a onda, pravo niotkuda - put vas odvede u Severnu Koreju!

Daleka, za nas uglavnom nepoznata zemlja za koju su nam prve (i jedine) asocijacije autokratski režim vrhovnog vođe Kim Džong Una, odsečenost od sveta i zveckanje nuklearnim oružjem, je nova stanica u karijeri iskusnog srpskog fudbalskog trenera Mihaila Mikija Ivanovića.

Bivši trener OFK Beograda, Smedereva, Voždovca i brojnih drugih klubova u 64. godini obreo se u ovoj državi gde je preuzeo tamošnji najtrofejniji i najpopularniji kolektiv - 25. april.

- Živim zaista lepe dane u Pjong Jangu. Sjajan grad, reka De Dong, kanali, ostrvca, bezbroj bajkovitih građevina iz vremena prošlog i vremena sadašnjeg, divna zemlja... - krajnje oduševljen je onim što je zatekao tamo Ivanović, koji je svoje utiske preneo listu Sport.

Foto: MNPress Foto: MNPress

- Ljudi su neverovatno predusretljivi, pažljivi, sve mi je na usluzi: vozač, prevodilac, čak i kuvar 24 sata dnevno. Gde to ima? Ma, nema nigde. U prodavnicama ima svega i svačega, nabasao sam i na kasete srpskih filmova i najpoznatijih serija, među njima su i "Otpisani".

Nastavio je Ivanović da razbija predrasude o Severnoj Koreji...

- Iz dana u dan se sve više oduševljavam. Što se mesta za izlaske tiče, ima svega. Kafići, restorani, takvih nema u Beogradu. Mnogi rade non-stop. U njima je radostan, raspoložen svet. Takvi su ovde ljudi, uvek spremni da pomognu. Ne mogu, recimo, da zaboravim, prve dane boravka ovde, kada sam pokvario stomak, a doktor je na svaki sat vremena dolazio da me obiđe, da pita kako sam, da li se, slučajno, bol pojačao. A iskrivljena slika o Severnoj Koreji se i dalje plasira?! Tužno i ružno.

Ivanović je za Sport objasnio da u Koreji ne postoji klasično prvenstvo, već se na svaka dva ili tri meseca organizuju turniri. Prvi sledeći počinje 27. jula na dan pobede u korejskom ratu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dalibor

    23. jul 2016 | 12:53

    Zapadni mediji krive sliku socijalisticke drzave, i favorizuju kapitalizam. A narod, narod ovce

  • vlada

    23. jul 2016 | 13:37

    Zapadnjacka propaganda. Ne mogu da zavedu svoj kaitalisticki rezim pa udri kontru. Verujem da je zemlja za zivot sasvim ok

  • Dejan

    23. jul 2016 | 15:00

    Pa nije jedini koji tako prica.To je bila prica i naseg trenera odbojke koji je u S.Koreji.Da li je istina ili ne,oni znaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA