21 GODINA BARIJA - Dika Stojanović: Tapi mi nudio kofer para da pustim Olimpik

"Francuzi su pretili da će, uzeo pare ili ne, pustiti priču da su me potkupili, jedini izlaz bio mi je da budem najbolji na meču"

  • 0

Legendarni golman Crvene zvezde Stevan Stojanović, kapiten ekipe koja je u finalu protiv Olimpika 29. maja 1991. godine osvojila titulu šampiona Evrope, prisetio se na godišnjicu trijumfa kako su mu pred finale Francuzi nudili kofer pun novca da im pomogne u osvajanju titule.

- Zvali su me da dođem u hotel, pomislio sam da hoće da pregovaraju u vezi s transferom, pošto su mi Džajić i Cvetković, a ispostavilo se da su hteli da me potplate kako bih omogućio Olimpiku da trijumfuje u finalu. Rekli su mi da će, uzeo novac ili ne, oni pustiti priču da sam potkupljen. Imao sam samo jedan izlaz – da budem najbolji igrač na meču. Na kraju sam odbranio penal i podigao pehar, a ne postoji novac koji bi mogao da kupi taj osećaj – rekao je Dika Stojanović za "Informer".

Stojanović je čak razmišljao da zbog ovoga ne brani u finalu, ali je na nagovor trenera Petrovića i direktora Džajića promenio mišljenje i – postao junak finala.

- Znao sam gde će da šutira Amoros. Uzeli smo titulu, a ja se i dalje sećam koliko je lep osećaj primiti pehar iz ruku Lenarta Johansona – priseća se Stojanović.

Dika veruje da se san ostvario jer je generacija ’91 bila prva koja se nije plašila protivnika zvučnih imena.

- To je bila prva generacija koja je prevazišla strah od velikih klubova. Nije nam bilo važno protiv koga igramo – zaključio je Stojanović.

(O. Mrkić/Informer)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA