≫ 

Asmir Kolašinac zahvalan Udovičiću i državi uoči odlaska u Rio (VIDEO) (FOTO)

Vanja Udovičić posetio našeg atletičara u jeku priprema za Olimpijske igre

  • 0

Srpski atletičar i uskoro trostruki učesnik olimpijskih igara Asmir Kolašinac u četvrtak je imao specijalno društvo - Ministra omladine i sporta Vanje Udovičića.

Mesto susreta našeg bacača kugle i Udovičića bio je Košutnjak, gde je Kolašinac nedugo posle srdačnog razgovora uz kaficu i druženja sa bivšim vaterpolistom, obavio obavezne specijalističke preglede u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije, kako bi dobio "zeleno svetlo" za nastavak priprema za Olimpijske igre.

Asmir se zahvalio Ministru Udovičiću što pruža najveću moguću podršku atletičarima.

- Iskoristiću ovu priliku da se zahvalim Ministru Udovičiću što me je obišao. Ja i on se poznajemo dugi niz godina, i želim da istaknem da smo se jedan period i takmičili zajedno i bili podrška jedan drugome, on u vaterpolu, ja u atletici, i donosili medalje sa velikih takmičenja, i zaista mi je čast što sam bio deo jednog tima koji je predstavljao Srbiju. Sada on kao Ministar zaista čini mnogo i kao bivši vrhunski sportista zna šta je nama najpotrebnije. Od njega imamo veliku podršku i nadam se da će tako biti i ubuduće - rekao je Asmir.

Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević

Na pitanje da li je, kao bivši vrhunski sportista i olimpijac, dao neki specijalan savet Asmiru, Udovičić je rekao:

- Asmir može sada samo nama da daje savete kako se ostvaruju najbolji evropski i svetski rezultati - kazao je Ministar, a zatim dodao:

- Imao sam priliku da sa njim budem dva puta u olimpijskom selu i podnesem sa njim onu tenziju koju nose olimpijske igre. Naravno da su naša očekivanja kada su atletičari reč, najviša. Oni najbolje znaju šta je bilo do sada i šta im je činiti. Takođe, ovo je odlična prilika da pohvalimo Zavod za sport koji daja neprestanu i najveću pomoć našim sportistima, kako kroz zdravstvenu zaštitu, tako i kroz sve motoričke testove i pronalaske, i jačanje motoričkih sposobnosti koje su neophodni.

Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević

Atletičari su nas rezultatima poslednjih godina, kako reče Udovičić razmazili, pa su otud i očekivanja javnosti sada mnogostruko veća nego ranije.

- Želim da čestitam Asmiru na svim dosadašnjim uspesima, nije mu lako sada kada je medijska zvezda, a sa druge kada su očekivanja ogormna i sa njegove strane. Naravno da mnogo očekujemo od naših atletičara, pogotovo od onih koji su nas već razmazili kada je reč o rezultatima, ali pravi uspeh atletike očekujemo u narednom periodu, ne samo na Olimpijskim igrama, koje su jedan vid, hajde da tako kažemo stanice. Jer, OI su prekretnica za naredni period. Imamo dvoransko prvenstvo Evrope u Beogradu za šest meseci i još međunarodnih takmičenja u Srbiji. Ono što smo sanjali - da gledamo uživo atletiku, se konačno ostvaruje. Želimo da bazični sport, "kraljicu sportova" damo građanima Srbije kako bi motivisali još veći broj dece da se bave atletikom i promovišemo je kroz rezultate ovih sjajnih ljudi kao što je Kolašinac.

Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević
Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević
Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA