Kraj za Švajnštajgera: Kapiten Nemačke se povukao iz reprezentacije

Iskusni fudbaler više neće igrati za nacionalni tim aktuelnih prvaka sveta

  • 4

Posle 12 godina vernosti nacionalnom timu Nemačke, odigranih 120 utakmica za "pancere", tri bronze i jednog zlata na Mundijalima, jednog drugog mesta i dva polufinala na Evropskim prvenstvima, kapiten aktuelnog svetskog prvaka Bastijan Švajnštajger (32) objavio je povlačenje iz reprezentacije.

On je svoju odluku dao na uvid javnosti preko društvene mreže tviter.

- Upravo sam obavestio selektora da na mene više ne računa za akcije reprezentacije. Želeo bih da se povučem - napisao je Švajnštajger.

- Sada kada završavam reprezentativnu karijeru, želim da se zahvalim navijačima, Fudbalskom savezu Nemačke, trenerima i saigračima iz reprezentacije. Odigrao sam 120 utakmica za nacionalni tim i ti momenti za mene su bili neverovatno lepi i uspešni.

Osvajanje titule svetskog šampiona u Brazilu Švajnštajger je naveo kao najbolji trenutak u reprezentativnoj karijeri.

- Mislim da taj istorijski uspeh više nikad ne bi bio u stanju da ponovim i zato mislim da je sada pravi trenutak da prekinem sa igranjem u reprezentaciji i ujedno poželim ekipi uspeh i sreću na putu ka Mundijalu u Rusiji.

Švajnštajger odlazi u reprezentativnu penziju kao igrač sa četvrtim najvećim brojem odigranih meleva za nacionalni tim u istoriji "manšafta". Ispred njega samo su Lotar Mateus (150), Mirosla Klose (137) i Lukas Podolski (129).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA