≫ 

Evo sa koliko će naši sportisti biti nagrađeni za zlatnu medalju u Riju!

Premijer Vučić odredio precizne sume kao nagrade za uspehe na Olimpijskim igrama i međunarodnim takmičenjima

  • 8

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio da će članovi olimpijskog tima Srbije koji osvoje zlatnu medalju u Rio de Žaneiru, ali i međunarodnim takmičenjima, biti nagrađeni sa oko 40.000 evra od strane države.

Vučić tvrdi da će svaki vaterpolista dobiti 40.000 evra za medalju, dok će sportisti u individualnim sportovima, poput atletike i tenisa biti nagrađeni sa 45.000 evra.

- Znamo da to mnogo ne znači Ivani Španović ili Novaku Đokoviću, koji jednim turnirom osvoji mnogo puta više, ali će svakako značiti ostalim sportistima Srbije - rekao je on na konferenciji za medije u Vladi.

- Svima isplaćujemo u danu, ne kasnimo nijedan dan. Obezbedili smo novac za sve naše sportiste, kakve je malo ko ili niko u regionu obezbedio. Imaće ubedljivo najveće nagrade za osvojeno mesto, dajemo tri puta više novca od Hrvata, dva puta od SAD - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikica

    1. avgust 2016 | 21:15

    Lepo neka dobiju, ali nije pošteno prema drugim....recimo tim lekara i medicinskih sestara koji učestvuje u transplataciji nekog organa a pri tom operacija uspe i spase nečiji život zar to ne zaslužuje bar pola nagade od sportista?

  • Tutinac

    1. avgust 2016 | 21:58

    Ima se,može se.Milion penzionera prima penziju 15000 DIN.Sramota,to samo može kod nas.

  • ĆupričaninSWE

    1. avgust 2016 | 21:38

    Ima se, može se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA