Ruski tajkun kupio Reding za 50 miliona evra

Dosadašnji vlasnik kluba iz Berkšira Džon Madejski ostaće na funkciji predsednika

  • 0

Ruski biznismen Anton Zingarevič postao je vlasnik novog engleskog premijerligaša Redinga, pošto je potvrđena kupovina većinskog paketa akcija od dosadašnjeg vlasnika Džona Madejskog za 50 miliona evra.

„Fudbalski klub Reding sa zadovoljstvom objavljuje da je kompanijaTemza sport investment čiji vlasnik je gospodin Anton zingarevič, kompletirala preuzimanje kontrolnog paketa akcija kluba. Ovo je početak nove ere“,  navodi se u zvaničnom saopštenju Redinga.

Dosadašnji vlasnik kluba iz Berkšira Džon Madejski, koji je u Redingu više od 20 godina i koji je 1998. godine izgradio stadion na kome Reding igra a zove se po njemu, ostaće na funkciji predsednika. Anton Zingarevič će biti član borda direktora.

Reding je jedan od najstarijih engleskih klubova. Osnovan je 1871, ali je u ligaška nadmetanja ušao tek 1920.

Kao pobednik Čempionšipa, u sezoni 2005/06, prvi put u istoriji se domogao najboljeg društva. Njegovih 106 osvojenih bodova iz te sezone i dalje su apsolutni rekord engleskih liga.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA