Verovali ili ne, Bolt nikada nije istrčao milju (1.6 kilometara)

Legendarni Jamajkanac je itekako pobediv

  • 5

Verovatno najpopularniji sportista predstojećih Olimpijskih igara, Jusein Bolt, nikada nije u kontinuitetu trčao veće dužine.

Agent najboljeg atletičara planete, Riki Sims izneo je ovaj zanimljiv podatak, ističući da Bolt trči 100 i 200 metara, odnosno da nikad nije istrčao "odjednom" 1600 metara, odnosno jednu milju.

- Nikad nije trčao milju - poručio je Sims.

Brzina u kratkim disciplinama ne garantuje brzinu i na dugim. Tu leži odgovor na pitanje, zbog čega se nikad nije okušao Bolt na "duže staze".

U prevedenom, Bolt je itekako pobediv kada biste se sa njim trkali na 1.600 metara.

Rio baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    2. avgust 2016 | 18:22

    Haile Gebreselasije je itekako pobediv n 100 ili 200m, cak je veoma ppbediv i na 1 milju- ne lupajte gluposti Sprinteri vezbaju samo sprint na kratke staze i imaju za to gradjenu , treniranu konstrukciju misica. Haile G trenirao duge staze i za to ima gradju Pronadjite mi univerzalnog atletu

  • Isko

    2. avgust 2016 | 16:36

    To zavisi od količine belih i crvenih mišićnih vlakana. Jedna daju izdržljivost, a druga brzinu. kod njega je procenat ovih za brzinu 100 odsto.

  • Sirogoj

    2. avgust 2016 | 16:23

    Da, i Mesi bi izgubio u basketu i Ali u kik-boksu i Đoković u stonom tenisu... Koja je poenta teksta? Naravno da Bolt nije superheroj, on je prvak na 100 metara i to je to..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA