Košarkašice Srbije ubedljivo poražene u generalnoj probi za Igre

Australija slavila sa 72:50

  • 2

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Australije 72:50 (24:7, 15:12, 18:21, 15:10) u prijateljskoj pripremnoj utakmici u Riju pred početak Olimpijskih igara.

Izabranice Marine Maljković zabeležile su poraz, nakon što su pre dva dana zabeležile ubedljivu pobedu protiv Brazila 97:69.

Pitanje pobednika rešeno je već u prvoj četvrtini koju je Australija dobila sa 17 razlike, a potom bez problema očuvala prednost.

Pripremni dueli protiv Brazila i Australije bili su zatvorenog tipa, bez prisustva gledalaca, a zbog pravilnika nije bilo moguce angažovanje sudija, pa su na njima pravdu delili clanovi stručnih štabova.

- Provere protiv Brazila i Australije su nam dale prave sliku onoga što nas očekuje na turniru i sa koliko kvalitetnim ekipama ćemo voditi borbe. Ovo je potpuno drugi nivo košarke, na koji u ovoj proveri nismo uspele da se prilagodimo.

- Sa veoma dobrom igrom Australije poklopila se i naša loša partija, da bismo uopšte bile konkurentne, naša borbenost i timska igra moraju da budu na najvišem nivou - rekla je Marina Maljković.

Košarkašice Srbije takmičenje na Olimpijskim igrama počinju 7. avgusta protiv Španije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA