Mogao sam da odem u Koreju i uzmem pare, ali nisam hteo da propustim priliku da igram za Partizan!

Novi košarkaš Partizana Frenk Robinson otkrio da mu je želja bila da dođe među crno-bele

  • 27

Novi košarkaš Partizana, Frenk Robinson, istakao je da mu je bila želja da zaigra za Partizan klub svetle tradicije evropske košarke.

On je u intervjuu za portal "Eurobasket" istakao da je mogao da nađe unosniji ugovor, ali da je želeo da opet radi sa Aleksandrom Džikićem i da bude u Partizanu.

- Mogao sam da odem u Južnu Koreju, gde bih zaradio pozamašnu svotu novca kao jedan od pikova sa tamnošnjeg drafta. Ali, nisam želeo da propustim priliku da igram za klub sa takvom tradicijom i trenerom koji je najviše uticao na moju karijeru.

Robinson je  2008. godine igrao za Olimpiju iz Ljubljane i to baš kada je trener bio Aleksandar Džikić.

- Džikića sam upoznao na trening kampu Atlante Houksa, odakle sam otišao u Ljubljanu, da igram za njega. To mi je bila i prva sezona u Evroligi. Tamo sam upoznao Mirzu Begića, postali smo bliski jer smo bili najmlađi u timu.

- To je bila moja prva sezona u inostranstvu, a trener mi je uvek govorio da se držim Mirze jer je znao da će mi on pomoći da se prilagodim. Džikić uvek zahteva od igrača da budu spremni, bio je veoma strog prema meni, ali to je razlog zbog kojeg sam u moćućnosti da igram ovako dugo. Tokom godina uvek smo bili u kontaktu i mislim da bi ovo mogla da bude sjajna prilika da uradimo nešto posebno u Beogradu - istakao je Robinson.

(Telegraf.rs/Izvor: Eurobasket)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko

    4. avgust 2016 | 22:11

    Ej Gani pa vi ni ne znate za koga navijate, za Fmp, vas klub je fuzionisan, bolje da navijate za neki drugi, jer vam ne dolaze pravi navijaci delije, vec skorojevici. Bojkot je cudo!

  • Rigodo

    5. avgust 2016 | 17:20

    To brate da picimo limenke

  • Sasa

    4. avgust 2016 | 21:24

    Nije to partizan to ti je igokea moras znati gde dolazis

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA