≫ 

Ništa od najvećeg čuda Igara: Litvanci jedva sačuvali +30 protiv Brazila!

Dva minuta pre kraja Južnoamerikanci, nošeni "vatrom" sa tribina, prišli na samo četiri poena

  • 2

Evropski košarkaški icešampion Litvanija, pobedom je startovala na Olimpijskim igrama, ali je malo nedostajalo da pretrpi jedan od najbolnijih poraza poslednjih godina.

Ekipa Jonasa Kazlauskasa savladala je selekciju domaćina Brazil rezultatom 82:76, mada je na poluvremenu vodila 29 poena razlike (58:29), a prednost je išla i preko 30.

Posle litvanske dominacije u prvom delu igre (trojke 6/9), Brazilci, predvođeni energičnim šuterom Leandrom Barbosom i uz ogromnu podršku sa tribina, minut po minut "topili" su razliku i gotovo je potpuno istopili dva minuta pre kraja kada je na semaforu pisalo 75:71.

Usledila je uzbudljiva završnica, koju je malo ko mogao da predvidi posle prvih 20 minuta.

Domantas Sabonis bio je čovek odluke u trenucima kada se lomio meč, jer je njegova trojka održala Litvance na bezbednoj udaljenosti od navalentnog Brazila u penal završnici.

Na kraju, uz mnogo napora, Litvanci su priveli prvi meč grupe B kraju u svoju korist.

Mantas Kalnietis bio je najistaknutiji akter u pobedničkoj ekipi sa 16 poena i 8 asistencija, dok je kod Brazila to bio dosadašnji igrač Golden Stejta, od naredne sezone Finiksa Leandro Barbosa sa 21 poenom.

U istoj grupi u okviru prvog kola sastaju se Hrvatska - Španija i Argentina - Nigerija.

Rio baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA