≫ 

Tortura nad Ruskinjom u Riju: Izviždana i uplakana osvojila srebro, pa je još i Amerikanka vređala!

Dešavanja sa finalne plivačke trke na 100 metara prsno su sve, samo ne duh olimpizma

  • 22

Tretman ruskih sportsta u Rio de Žaneiru ne može se nazvati gostoprimljivim. Zbog svega što se dešavalo uoči Olimpijskih igara u vezi sa suspenzijama zbog navodnog sistemskog dopinga u Rusiji, za očekivati je bilo da ćemo videti situacije koje veze nemaju sa olimpijskim duhom.

Tako je plivačica Julija Efimova izviždana po dolasku na plivalište pred sve trke, pa tako i pred finale 100 metara prsno.

To je ipak nije sprečilo da da sve od sebe i da joj bukvalno za dlaku izmakne zlato, koje je pripalo 19-godišnjoj Amerikanki Lili King (1:04,93).

>>> Amerikanka ponizila Ruskinju na postolju pa se izvinila, ali joj je ova fantastično odgovorila!

Efimova je u karijeri dva puta pala na doping testu. Prvi put je suspenziju od 16 meseci odslužila od 2013. godine do februara 2015, a takođe je ove godine bila u grupi onih sportista koji su pali na supstancu meldonijum, istu onu koja je koštala rusku teniserku Mariju Šarapovu.

- Ne znam šta da radim. Poslednjih godinu i po je bilo baš ludo. Nisam razumela šta se dešava. Srećna sam što sam ovde i spremna sam da se takmičim - rekla je plivačica posle polufinalne trke.

Foto: Guliver/Al Bello/Getty Images Foto: Guliver/Al Bello/Getty Images

Bila je na spisku sportista kojima je trebalo zabraniti nastup u Riju, ali joj je to ipak dozvoljeno. Svetska plivačka federacija FINA je to aminovala.

Amerikanka King se trudila da Efimovoj zagorča dodatno situaciju, pa je imala nepristojne gestove prema njoj, a medijima je izražavala nezadovoljstvo zašto je Ruskinja uopšte u Riju.

- Ne volim nikoga ko vara - rekla je Kingova.

Da je Efimovoj bilo dosta svega, videlo se posle dodele medalja - umesto da slavi svoje srebro, uslikana je kako u zagrljaju agenta plače.

Rio baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Раднаскела

    9. avgust 2016 | 10:31

    Не знам шта би се десило са Америма када би њих "прочешљали" као остале?

  • Saki

    9. avgust 2016 | 10:22

    Rusija nedaj se ko je vise dopingovan od amerikanaca najvecih prevaranata

  • Sebastijan

    9. avgust 2016 | 10:06

    Baš bih volio da vidim ovu Kingovu na pravom doping testu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA