≫ 

PORAZ SRBIJE KOJIM IZBEGAVA AMERE: Parker u poslednjem minutu pogodio za pobedu!

Srbija najverovatnije sa 4. mesta u grupi A završava prvi deo takmičenja na olimpijskom turniru

  • 59
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Francuske u 3. kolu olimpijskog turnira sa 76:75 i tako došla do drugog poraza Riju, koji ih gotovo sigurno vodi na 4. mesto u grupi. To i ne mora da bude loše, jer u tom slučaju najverovatnije izbegavaju Amerikance na putu ka eventualnom finalu, sve do poslednje utakmice na turniru.

SRBIJA - FRANCUSKA 75:76 (17:26, 19:14, 24:17, 15:19)

Srbija: Teodosić 10 (9 as), Simonovič 9,  Bogdanović 10, Marković 7, Kalinić 4, Nedović 5, Birčević, Raduljica 16, Jokić 2, Štimac 5, Jović 5, Mačvan 2

Srbija je loše počela meč, jer su Francuzi od starta imali prednost. Ipak, u završnici treće četvrtine došlo je do preokreta, i naša ekipa je do same završnice imala pet poena prednosti. Ipak, dva minuta pre kraja Francuzi su vezali četiri poena i došli na minus jedan, da bi potom Parker na nekoliko sekundi pre kraja pogodio težak skok šut i doneo svojoj ekipi prednost.

Bogdanović je u sledećem napadu izgubio loptu, a nakon što su i Francuzi traljavo izveli alej-up, ponovo je Bogdanović dobio loptu i na isteku vremena šutirao je sa skoro pola terena i umalo promašio.

Francuzi su silovito započeli meč od samog starta i došli do dvocifrene razlike posle samo nekoliko minuta. Teodosić je sa nekoliko poena i asistencija uspeo da pokrene srpsku ekipu, ali su Francuzi do kraja prve deonice uspeli da ostanu na granici dvocifrene prednosti i taj period igre su dobili sa 26:17.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Počeli su agresivnije i drugu deonicu i došli do maksimalne prednosti, koja je tada bila 13 poena. Ipak, posle toga je Srbija uzvratila mini serijom, da bi do kraja četvrtine uz nekoliko trojki Bogdanovića do poluvremena bilo minus četiri - 40:36.

Treći period igre su takođe bolje počeli Francuzi. Igralo se u serijama tokom cele te deonice. Prvi deo je pripao Francuskoj, koja je u jednom trenutku imala osam poena prednosti, ali je do kraja Srbija uspela da istopi prednost, a u samom finišu preko Simonovića i Teodosića i da povede po prvi put na utakmici.

Taj period igre izabranici Saše Đorđevića rešili su u svoju korist sa 24:17, a ukupan rezultat bio je 60:57.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Poslednju četvrtinu je Srbija počela mnogo agresivnije, za razliku od prethodnih, u kojima su uvek Francuzi imali bolji početak. Brzo su došli do sedam poena prednosti, ali su u jednom trenutku Francuzi uspeli da se vrate na samo - 1, ali je ponovo usledila mini-serija Srbije i pet razlike na dva minuta pre kraja.

Tada je Parker u poslednjoj sekundi pogodio za dva i doneo prednost od 76:75, što se ispostavilo kao konačan rezultat, jer je Srbija promašila poslednji napad, kada je Bogdanović šutirao za 10 metara za tri poena, ali je bio neprecizan.

Najefikasniji u dresu Srbije bio je Miroslav Raduljica sa 16 poena, a treba istaći i sjajan učinak Miloša Teodosića koji je imao 10 poena i 9 asistencija. Kod Francuza se istakao Nando De Kolo sa 22 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor PFK

    10. avgust 2016 | 20:38

    Bravo Simone odlična utakmica samo tako nastavi ajmo orloviii!!!!

  • Cccc

    10. avgust 2016 | 20:16

    Macvan kao da nikad nije igrao Kosarku i Markovic nista bolje

  • Ferrari909

    10. avgust 2016 | 19:24

    Krenuli smo sa trecom postavom i vec je jasno da hocemo 4 .mesto i da izbegnemo Amere u polufinalu.....Jasno kao dan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA