ĐORĐEVIĆ: Volim ove igrače, ali moraju da stave prst na čelo i shvate gde su došli!

Srpski selektor uputio niz kritika posle poraza od Francuske

  • 23

Košarkaška reprezentacija Srbije je izgubila drugi uzastopan meč na Olimpijskim igrama, te otuda i ne čudi što je selektor Aleksandar Đorđević bio kritičan prema svojim igračima.

Ovoga puta, od Srbije je bila bolja Francuska rezultatom 76:75.

- Pokazali smo da nema kalkulacija, obe reprezentacije su želele pobedu. Imali smo dobru završnicu u našim rukama, par otvorenih šuteva, oni su pogodili šut preko ruke u poslednjim sekundama i uzeli pobedu. Mi ne smemo da razmišljamo o kalkulacijama, imamo Amerikance i posle toga Kineze, koji su atletski snažni, stalno igraju sa tri visoka igrača, odigrali su odlično poluvreme protiv Francuske - rekao je Đorđević, a prenosi sajt Sportska Centrala.

Selektor se dotakao i finalne utakmice olimpijskog turnira.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Igrači gube koncentraciju, to je neprihvatljivo na ovom nivou. Nema vremena za prazan hod, igrači moraju bolje da se pripremaju za utakmicu, jer svaki sekund tokom 40 minuta je mnogo bitan. Oni znaju da verujem u njih, volim ove igrače, ali oni moraju da stave prst na čelo i shvate na kakvo takmičenje su došli. Svi najbolji igrači su u svojim ekipama i očigledno je da se traži NBA finale. Ja to razumem, ali na nama je da to promenimo. To je veliki zadatak, koji možda potcenjujemo - dodao je Đorđević.

O narednom protivniku?

- Momci pamet u glavu, svako ima svoje zadatke. Možemo da dobijemo i Amerikance, sve je moguće, ali moje misli idu u drugom pravcu. Moramo da budemo jako pametni, svi će da budu napaljeni protiv najboljih na svetu, ali ne bih da to posle osetimo dva dana posle toga - jasan je Đorđević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Жика Живац@

    10. avgust 2016 | 23:47

    Stavi ti prst...i bezanija!Nisi ti za ovaj pos'o

  • Goran

    11. avgust 2016 | 09:10

    Stavi ti prst na celo zbog sujete i komplekasa nisi zvao bobija u tom timu imas 3 igraca koji ne mogu ni za klubove da igraju razmisli ti dali si za selektora

  • sasa

    11. avgust 2016 | 02:09

    Sine shvati da smo zbog takvog stava koji ti imas dotakli dno i kao drustvo, ceo zivot teramo neki inat nekom!!! Da ti je Bobi tu sad bi se sepurili na prvoj poziciji, a ne da se tresemo poslednje kolo sta ce biti!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA