≫ 

SRBIJA PORAŽENA OD BRAZILA: Soro činio čuda na golu, Delfinima presudio peterac u poslednjem minutu!

Delfini izgubili od domaćina rezultatom 6:5 i sad su pretposlednji na tabeli

  • 75

Vaterpolo reprezentacija Srbije i posle 3. kola na Olimpijskim igrama nema pobedu! Posle dva uvodna remija, Delfini su ovoga puta poraženi od Brazila rezultatom 6:5 (0:2, 3:1, 2:0, 2:1).

Junak trijumfa bio je srpski golman Slobodan Soro koji je odbranio čak 13 udaraca nekadašnjih saigrača.

Za razliku od prva dva meča, kada je Srbija kasno palila motore, ovoga puta je sve dobro počelo za Delfine. Međutim, nije se završilo. Izabranici Dejana Savića su dali samo dva gola u drugom poluvremenu i to u poslednjoj četvrtini posle igrača više.

Nikić, Filipović, Mandić, Ranđelović i Mitrović su pogađali za naš tim, dok je Vrlić postigao dva gola za Brazil, a Oneto, Perone, Bašes i Gimaraeš po jedan.

Brazil je posle tri kola lider grupe sa šest bodova. Grčka ima četiri, Australija i Mađarska po tri, Srbija dva i Japan bez bodova.

Foto: Guliver/Photo by Getty Images/Getty Images Foto: Guliver/Photo by Getty Images/Getty Images

Miloš Ćuk je osvojio prvu loptu za naš tim, ali dva napada nisu iskorišćena. Najpre Nikić nije došao do lopte, a zatim je i Filipović loše šutirao. Međutim, najbolji strelac Srbije u prethodne dve utakmice je iskoristio igrača više za naš tim i savladao je Sora u 2. minutu.

Perone je na ulasku u 4. minut pokušao da pogodio za Brazil sa igračem više, ali je Mitrović bio odličan na golu. Zatim korner, ponovljen napad domaćeg tima i kontranapad Srbije koji Aleksić umalo nije pretvorio u gol.

Srbija nije imala sreće ni po ulasku u 6. minut, jer je Mandić pogodio stativu gola koji brani Soro. Ipak, u sledećem napadu Ranđelović je pogodio sa igračem više i Srbija je povela sa 2:0. Tim rezultatom završena je prva četvrtina.

Ponovo je Srbija bila bliža u borbi za loptu i na otvaranju druge deonice, a Soro je fenomenalno reagovao posle snažnog šuta Prlainovića. Već u narednom napadu Jakšić je isključen, ali Brazilci su bili neprecizni. Identična situacija viđena je i pred golom domaćeg tima kada je Mitrović šutirao visoko preko gola sa igračem više.

Foto: Guliver/Tom Pennington/Getty Images Foto: Guliver/Tom Pennington/Getty Images

Brazil je svoj prvi gol na meču postigao na polovini druge deonice preko Vrlića. Odlično je Hrvat iskoristio igrača više za svoju novu domovinu. Kratko je trajalo to slavlje brazilskih navijača, jer je Mandić već u narednom napadu povisio na 3:1.

U tom momentu, rasplamsala se igra. Viđene su dve prečke, po jedna na obe strane, ali i gol Peronea sa igračem više za 3:2 na semaforu. Isti igrač je u polsednjem minutu prvog poluvremena presekao loptu i povukao kontru koju je Ranđelović sasekao i zaradio isključenje. Baheš je to iskoristio i izjednačio na 3:3 za kraj poluvremena.

Golmani su se razbranili na početku treće deonice, a najbliži golu bio je Duško Pijetlović. Međutim, Soro mu mje odbranio zicer. To je na najbolji način iskoristio Oneto i pogodio za 4:3 u korist Brazila na isteku 3. minuta treće četvrtine.

Filipović s druge strane nije. Pokušao je da lobuje Sora i pogodio je prečku sa igračem više. Isti igrač je probao i u narednom napadu - bezuspešno. Soro kao da je zaključao mrežu u tom trenutku. Čak i kad srpski golman ne brani, ispreči se stativa da zaštiti Brazilce. Prlainović nije imao sreće.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Vrlić je iskoristio brazilski napad u poslednjem minutu i odveo je svoju reprezentaciju na 5:3, na kraju treće deonice. Srbija je imala šest sekundi igrača više u finišu, ali nismo ni uputili šut.

Soro je obeležio i početak četvrte četvrtine i upisao je ukupno 10. i 11. odbranu, dok je i Bane Mitrović na drugoj strani odbranio dva zicera i verovatno spasio Srbiju. Bilo je vreme da se njegove odbrane naplate, a to je učinio Stefan Mitrović sa igračem više. Nedugo zatim i Nikić, a na semaforu je stajalo 5:5.

Na 1.27 sekundi do kraja meča Aleksić je imao zicer koji je Soro ponovo odbranio i omogućio Brazilcima napad. A iz njega se izrodio peterac koji Mitorvić, nažalost, nije uspeo da odbrani - 6:5.

 

Rio baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ma jaaa

    11. avgust 2016 | 08:29

    pa nije bas tako..od 10 suteva koje je odbranio 7 je islo u tijelo...time se pravda losa igra ..cast momcima svi ih volimo al ne igraju niti sagorijevaju u igri..mozda malo zasicenost ili ocekivanje da se protivnik preda..tato glavu gore i pocnite vec jednom da ih melejete najbolji ste probudite se zavrsice olimpijada...

  • boki

    11. avgust 2016 | 08:19

    Samo mi je zao Ivane Spanovic na cijim je ledjima sada ogroman teret posle razocarenja od strane svih ostalih

  • Crno beli

    11. avgust 2016 | 08:26

    Olimpijada za zaborav!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA