≫ 

Nadal razmišljao da ne ide na Igre, a sad uzeo prvu medalju!

Španac se plasirao u finale dubla sa zemljakom Markom Lopezom

  • 12

Španci Rafael Nadal i Mark Lopez plasirali su se u finale Olimpijskih igara u dubl konkurenciji.

>>> Ohrabrujući odgovori Nadala na pitanje o ispadanju Đokovića iz Rija

Oni su u polufinalu pobedili sedme nosioce, Kanađane Vaseka Pospišila i Danijela Nestora sa 7:6 (1), 7:6 (4). Meč je trajao dva časa i četiri minuta.

Nadal je pre 15 dana isticao da ne zna da li će ići u Rio, pa onda da će možda igrati dubl, a sada je došao nadomak zlata, a već je jednu medalju obezbedio. Bori se za još jednu u singlu.

Španac je na najbolji mogući način pokazao kako se sprema za Olimpijske igre. Povukao se sa Rolan Garosa i Vimbldona zbog povreda, a zatim se lagano oporavio, ali nije želeo da igra turnire da se ne potroši. Skrenuo je pažnju sa sebe pripremio se u tišini i došao spreman, dok su svi mislili da je otpisan.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U  borbi za zlatnu medalju sastaće se sa Rumunima Florijanom Margeom i Horijem Tekauom koji su bili bolji od američkog para Stiv Džonson/Džek Sok - 6:3, 7:5.

Nadal je trebalo da izađe na teren i u miks dublu sa Garbinje Muguruzom, ali su Španci predali meč

Ali, to nije sve Nadal se plasirao i u četvrtfinale u singl konkurenciji pobedom protiv Žila Simona 7:6 (5), 6:3 i u petak će za mesto u polufinalu igrati sa domaćim predstavnikom Tomašom Belučijem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    12. avgust 2016 | 09:13

    Pošto nole ne igra dalje, Nadal mi je favorit. Mislim da je nekako dobar i privatno kao nas nole. Ovi ostali su pohlepni.

  • Zoran

    12. avgust 2016 | 01:56

    Kao teniskoj legendi pustili su ga da se nadopinguje i sad opet kida.To cisto da zbog sramote nebi prekinuo karijeru.Iskreno on i jeste uvek bio prepoznatjiv po svojoj snazi i brzini.I na rolan garosu je razbio prva 2 kola a onda odjednom povlacenje.Sto?Pa pad na doping testu,nego bi bila sramota za ceo tenis da se objavi da je bio dopingovan do kraja.

  • Iju

    12. avgust 2016 | 10:16

    FOLIRANT

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA